A varázslatos Opatija tökéletes hely a húsvéti ünnepekre

Opatija nyuszival, tojással, virággal, húsvéti motívumokkal feldíszítve, valamint gazdag kulturális, szórakoztató és sportprogrammal várja vendégeit.

A húsvét Opatijában az izgalmas események, a pihentető kikapcsolódás és az új élmények felejthetetlen kombinációja lesz minden látogató számára. Kiváló gasztronómiai kínálat és kikapcsolódás a wellness- és spaközpontokban, aktív tavaszi séták a friss tengerparti levegőn és az erdei sétányokon, zenei előadások, valamint kulturális és szórakoztató programok várják az idelátogatókat. Vendégeik barátkozhatnak a húsvéti nyuszival és a múlt század eleji ruhába öltözött opatijai dámával, a legbátrabbak pedig úszhatnak az opatijski kukali csapattal, akik az egész évi fürdőzés áldásos hatásait hirdetve már január 1-jén megnyitották a fürdőszezont a városban. És ez csak egy kis ízelítő abból a kínálatból, amellyel Opatija megörvendezteti vendégeit a húsvéti hosszú hétvégén.

Opatija város Idegenforgalmi Közössége tökéletes programot állított össze a húsvéti napokra. Az ünnepi hangulatban feldíszített város nyuszival, tojással, virágokkal és más tavaszi jellegzetességekkel várja vendégeit olyan közismert helyszíneken, mint az Angiolina Park, a tengerparti sétány vagy a Juraj Šporer Művészeti Pavilon, valamint vonzó dekorációk díszítik a Slatina strandon található újonnan megnyílt turisztikai információs központot is, amelynek ünnepi berendezésére külön figyelmet fordítottak, így különleges nyuszicsalád vár minden látogatót. A látogatók számára maradandó emlék lehet a nyuszicsaláddal készült fénykép.

A szállásadók szerint a húsvéti hétvégére mintegy 15 ezer foglalás várható, nagyrészt a visszatérő vendégek révén. Azonban jó néhány új látogató is csatlakozik hozzájuk, akik megragadják az alkalmat, hogy megismerjék Opatiját egyedülálló hangulatban, és részt vegyenek az áprilisi ünnepi események egyikén.

Április 15-én, pénteken kerül sor a Zágrábi Városi Múzeum A művészet érintése – Mladen Mikulin című kiállításának megnyitójára a Juraj Šporer Művészeti Pavilonban. Másnap, a Villa Angiolina elől délelőtt 10-kor nordic walking túra indul Opatija történelmi ösvényein, miközben az extrém úszás kedvelőinek lehetőségük lesz felfrissülni a tenger hullámaiban. A híres kukali csoport tagjai, akik az egész évben való fürdőzés jó hatásait hirdetik, a Slatina strandra invitálják az érdeklődőket, hogy 12 órától megmártózzanak a tengerben a híres opatijai szobor, a Lány sirállyal vigyázó tekintetétől kísérve. A szombati rendezvények 16 órakor a Baladur klapa énekcsoport előadásával zárulnak a közeli Portić kikötőben.

A húsvétvasárnap a zene jegyében telik majd. Tizenkét órai kezdettel a Lovran Fúvószenekar hagyományos húsvéti koncertjét hallgathatjuk meg a Slatina strandon, 16 órakor pedig klapa énekcsoport lép fel a Portić kikötőben. Húsvéthétfőn 10 és 13 óra között hagyományos oldtimer kiállítás nyílik, ezzel egy időben pedig a Slatinán a legkisebbek a húsvéti nyuszi és az opatijai dáma társaságában szórakozhatnak. Mindezt Dino Antonić délelőtt 11-es zenei fellépése teszi hangulatosabbá.

A rendezvények és szabadtéri tevékenységek gazdag programjait az opatijai szállodatulajdonosok akciós ajánlatai teszik vonzóbbá, amelyek mindent tartalmaznak, ami egy tökéletes húsvéti pihenéshez kell: rengeteg zenei program, animátorok által vezetett gyermekprogramok a legkisebbeknek, wellness-szolgáltatások és gasztronómiai különlegességek.

Még több információ: www.visitopatija.com

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!