A válság idejére válasszon magánrepülőt

Most, hogy a koronavírus-járvány miatt a menetrend szerinti repülőjáratok száma jelentősen megcsappant, felértékelődtek a magánrepülőgépek által nyújtott szolgáltatások.

Boeing BBJ MAX 7
A Boeing Business Jets Max 7, még a szupergazdagoknak is egyfajta álom. A 2019-ben érkezett legújabb modell az eredeti gazdaságosabb és környezetbarátabb változata. A szállítás 2019 elején kezdődött, és eddig 20 megrendelés érkezett az ultra nagy hatótávolságú, keskeny törzsű repülőgépekre. A Max 7 lenyűgöző méretének köszönhetően többféle módon konfigurálható. Az Alberto Pinto tervezőcég ajánlása tartalmazott egy hatszemélyes étkezőasztalt, egy hatalmas hálószobát éjjeliszekrényekkel és fésülködőasztallal, valamint kétszemélyes zuhanyt tík padlólapokkal. Nem kifelejtve az öt- és hétszemélyes tárgyalókat sem. A magánrepülőgépek iránti érdeklődés az utóbbi években ugrásszerűen növekedett, különösen a távol-keleti vásárlók körében.

Gulfstream G650ER
Kategóriája egyik legnagyobb hatótávolságú és leggyorsabb üzleti repülőgépe a Gulfstream G650ER. A cég 2017-ben az egyik G650ER repülőgépét küldte egy New York–Tokió tesztrepülésre. A 11 ezer kilométeres utat 12 óra és 40 perc alatt hajtotta végre, majd két nappal később repült vissza a másik irányba, hogy újra elinduljon New Yorkból Párizsba (5 óra és 59 perc), Moszkva (2 óra, 40 perc) és Las Vegas (10 óra, 10 perc) útvonalon. A G650ER tényleg képes megbirkózni bármilyen sűrű repülési tervvel. Tizenkilenc utas befogadására képes, és 10 főig lehet fekhelyeket kialakítani, legfeljebb 15 500 méter tengerszint feletti utazómagasságra képes. A luxus belső tereket egyedi igények szerint lehet megtervezni, és az utasok egyedileg állíthatják be maguknak a hőmérsékletet, a világítást, az ablak árnyékolását és a szórakoztató eszközöket. Teljes fedélzeti irodai szolgáltatások is rendelkezésre állnak. Ilyen repülőgéppel valószínűleg soha többet nem kell lemondani a home office-ról.

Dassault Falcon 8X
A Dassaultnak hosszú történelme van katonai és kereskedelmi repülőgépek tervezésében és gyártásában. A Falcon az üzleti sugárhajtású gépek típusa. Az ultra nagy hatótávolságú 8X kényelmesen eljuttatja az utasokat Los Angelestől Pekingig. Elég sokoldalú, képes különlegesebb, rövid vagy meredek megközelítésű kifutópályákon is biztonsgosan landolni. Ez a képesség az erős hárommotoros „tri-jet” meghajtáson alapul, amely egy nagyobb, de könnyebb törzzsel kombinálva az előző modellhez képest jobb sebességet és nagyobb teljesítményt kínál. A megnövelt törzs lehetővé teszi a gép belsejének több mint 30-féle konfigurációját, attól függően, hogy az ülések száma vagy a kényelem élvez prioritást. A beltér az egyik legcsendesebb a kategóriában, ennek köszönhetően az utasok és a személyzet kipihentebben érkeznek meg a repülés után.

Bombardier Global 7500
A szuperjacht méretű Bombardier Global 7500, amelynek hossza 33,9 méter, a világ legnagyobb üzleti gépe volt, amikor 2018-ban megjelent. 16,64 méteres kabinja 17 férőhelyet kínál, és négy zónára van felosztva: lakosztály teljes méretű zuhannyal, hatszemélyes étkező, társalgó és szórakoztató helyiség. Mivel ez az első repülőgép, amelyet a General Electric új „Passport” turbó hajtóműve hajt meg, a Global 7000 hatótávolsága 7400 mérföld, ami elegendő ahhoz, hogy Londonból Szingapúrba megállás nélkül repülhessen, alacsony üzemanyag fogyasztással és alacsony károsanyag-kibocsátással. Ára 73 millió dollár.

Airbus ACJ 319/320 NEO
A sugárhajtású repülés a hatékonyságról szól, ezért az ACJ 319/320 New Engine Option csendesebb és gazdaságosabb, mint társai. Az új modellek aerodinamikai fejlesztéseket is kaptak, amelyek elősegítik az üzemanyag-fogyasztás akár 15 százalékkal való csökkentését. A beltér alapkialakítását megváltoztatták, és a legtöbb magánrepülőgéphez hasonlóan a vevő dönti el, hogy hogyan legyen berendezve. Kereskedelmi gépként konfigurálva a 319/320-as 160 utas szállítására képes. A legtöbb privát változatot azonban 18 fő körülire tervezik, a fennmaradó helyet olyan opciók foglalják el, mint konferencia- és étkezőasztalok, VIP-lakosztályok, hálószoba saját fürdőszobával és zuhanyzóval, valamint irodákkal. Az Airbus állítása szerint 319-es sorozatú repülőgépe 65 százalékkal nagyobb belső térfogatot és 20 százalékkal nagyobb fejmagasságot kínál, mint a legtöbb versenytárs.

Cessna Citation Longitude
A rendkívül népszerű Citation Latitude nagytestvére, a Citation Longitude a legjobb választás azoknak, akik az aktuális trendek előtt szeretnek járni. A Longitude túlszárnyalta a várakozásokat már a 2016-os első repülése során, és 3500 tengeri mérföld hatótávolságot tudott, teljes üzemanyag-feltöltéssel. Tizenkét ember számára van elegendő hely a kabinban teljes magasságú beltérrel és poggyásztérrel, ami elérhető repülés közben is. A legkorszerűbb technológia lehetővé teszi az utasok számára a környezet és a szórakoztató eszközök személyre szabását, de természetesen a nagy sebességű internet is alapfelszereltség.

Embraer Phenom 300E
Amikor a repülés úttörői kerülnek szóba, a legtöbb ember a Wright testvérekre gondol, de gyakran elfelejtik, hogy a brazil Alberto Santos-Dumont hajtotta végre az első motoros repülést. 1969-ben alapította az egykori brazil pilóta, Ozires Silva az Embraert, amely azóta több mint 8000 repülőgépet gyártott, és mára a térség egyik legnagyobb szereplőjévé vált. 2017-ben az – immár hatodik éve gyártott – Embraer Phenom 300 volt a legnépszerűbb könnyű business jet.
A Phenom 300E ugyanolyan gyönyörű, mint elődje, de a továbbfejlesztett avionika és a teljesen átalakított belső tér jobb ergonómiát, több helyet és nagyobb kényelmet biztosít. A „clean sheet design” kialakítás eredményeként a kabin természetes fényben úszik, és speciális kabinnyomásszint beállítással csökkenti az utasok és a személyzet fáradtságát. Az új 300E-hez hasonlóan már a korábbi modellt is egyetlen pilóta vezethette, most a legújabb generációs avionika segítségével még könnyebb és biztonságosabb a repülés.

Piaggio Avanti Evo
Az olasz Piaggio Aerospace által tervezett Avanti Evo ötvözi a klasszikus megjelenést az élvonalbeli technológiával. A hátrafelé néző propellereket és az elülső szárnyakat használva az Avanti Evo lenyűgöző környezetvédelmi értékekkel büszkélkedhet, amelynek eredményeként az üzemanyag-fogyasztás 40 százalékkal alacsonyabb, mint a hagyományos magánrepülőknél. A gyártási folyamat szintén minimalizálja a termelés környezeti hatásait, így ideális választás az ökotudatos szuperjacht-tulajdonos számára. Az olasz kis ékszerdoboz már 7,8 millió dollárért elérhető.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!