A tíz legszebb tengerpart Európában

A sorrend felállításához megnézték, melyek azok a partok, amelyekről a legtöbb fotót töltötték fel az Instagramra az idén júniusban.

Sitges Beach, Barcelona, Spanyolország
Szuperpuha homok és nyugalom – leginkább ezt emelték ki az idelátogatók, és ez a legjobb helyszín Barcelona környékén egy a családdal együtt eltöltött napra. A parton üldögélve rálátni a város házaira és csupán pár perces sétára vannak a kocsmák és éttermek – mégis teljes a csend és nyugalom.

Durdle Door, Dorset, Nagy-Britannia
Az angliai Durdle Door valószínűleg az egyik legtöbbet fotózott táj volt az Instagram megjelenése előtt is, hisz itt található a világ egyik legismertebb mészkőképződménye. A part itt nem homokos, inkább köves-kavicsos, de ez semmit nem von le a táj vadságából és eredetiségéből.

Cala Gat, Cala Ratjada, Spanyolország
Ez a második legrövidebb partszakasz, hisz alig negyven méter hosszú. Ennek ellenére a turisták egyik kedvence: a sziklás part és az azúrkék víz, illetve az aranyszínű homok igazi álomhelyszínné teszi.

Cala Goloritzè, Baunei, Olaszország
Kicsiny, de nagyon különleges ez az olasz partszakasz Szardínia szigetén, mivel a tenger színei elképesztően kékek és zöldek. A partot egy 1962-es földcsuszamlás hozta létre.

Margate Beach, Kent, Nagy-Britannia
Egy igazi angol klasszikus – a Margate Beach tipikus brit tengerparti üdülőhely, ahol nemcsak a tengerben, hanem egy vízi vidámparkban is le lehet hűlni a melegben.

Cala Saona, Formentera, Spanyolország
Mintha csak egy képeslapról lépett volna le, a Cala Saona annyira jellegzetesen európai tengerpart. Az idelátogatók ki is élvezik a nap minden pillanatát, hogy este kilenc óra tájban, mikor a nap lemegy, koktélt szürcsölgetve gyönyörködjenek a rózsaszín, vörös és narancs megannyi árnyalatában.

Praia do Camilo, Lagos, Portugália
Valószínűleg az egyik legismertebb partszakasz a portugáliai Algarvéban. A Praia do Camilo aranyhomokja, narancs sziklái és kristálytiszta vize adja magát a fotózásra, de csak azoknak, akik lemásznak a 200 falépcsőn, amely a partra vezet.

Tenby North Beach, Pembrokeshire, Wales
A Tenby partszakasz Wales egyik gyöngyszeme. A pasztellszínű házakkal körbevett, sziklás perem természetes „napfényfogó”.

Navagio Beach, Zákinthosz, Görögország
Ez a partszakasz 1983 után vált a turisták kedvelt célpontjává. Ebben az évben ugyanis egy Görögországba cigarettát csempésző hajó hajótörést szenvedett és itt dobta partra a tenger. Azóta az ország egyik legszebb partjaként tartják számon aranyszínű homokja, türkizkék vize és a fölé magasodó óriási sziklák miatt.

Tropea Beach, Calabria, Olaszország
A Tirrén-tengerre néző Tropea Beachet olaszul az istenek partjának hívják, és mind a helyiek, mind a turisták körében abszolút szeretetnek örvend. A fehér homokban pihenve a magasba nyúló sziklák tetején az óváros házaiban gyönyörködhet az idelátogató.

(hu.euronews.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!