A Tiszánál felkészültek az aszályra

2024. március 24.
Címkék :

Háromszázmillió köbméter vizet tároz az aszályos időszakra a Kötivizig, ebből 240 millió köbmétert a Tisza-tóban raktároznak.

A többi a medrekben, tározókban, holtágakban, halastavakban található, és a közel 300 millió köbméter másfélszerese a február közepén regisztrált értéknek. Az összesen 248 millió köbméter tározott vízből a legnagyobb tételt ebből a Tisza-tó adja, 240,5 millió köbméterrel.

Az árvízi tározók területén 267,5 ezer, míg a hullámtéri tározótereken 1,67 millió köbméter vizet tartunk vissza. A csatornákban és holtágakban együttesen 23 millió köbméteres vízkészlettel várjuk a vegetációs időszakot, ebből 17,3 millióval részesednek a holtágak (Fegyverneki Holt-Tisza, Kanyari Holt-Tisza, Cserőközi Holt-Tisza, Szajoli Holt-Tisza, Alcsi Holt-Tisza, Cibakházi Holt-Tisza, Tiszaugi Holt-Tisza, Gyova-Mámai Holt-Tisza, Tehenesi Holt-Körös, Kungyalui Holt-Körös, Harangzugi Holt-Körös, Halásztelki Túrtő-Harcsási-Holt-Körös, Tiszakécskei Holt-Tisza, Szászberki Holt-Zagyva, Malomzugi Holt-Zagyva).

Ezenkívül a halastavakban és horgásztavakban megközelítően 24 millió köbméteres vízkészletet tároznak az azokat üzemeltetők – írta az ilovetiszato.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!