A tervezettnél is több szolgáltatással nyitja a szezont az Ypsilon Yacht Club Alsóörs!

A korábbiaknál is ambiciózusabb tervekről rántotta le a leplet Janák Enikő, az áprilisban nyitó kikötő értékesítési vezetője, akivel a Budapest Boat Show-n beszélgettünk.

Az elmúlt pár hónap felfokozott munkát hozott az Ypsilon Yacht Club életében. A magas műszaki színvonal biztosítása mellett még nagyobb hangsúlyt kaptak azok a kényelmi funkciók, amelyek hosszú távon tudják szolgálni a vendégek kikapcsolódását, szórakozását. Ennek keretében a vitorlásszezon kezdetére megépül egy feszített víztükrű medence napozóágyakkal és szabadtéri társalgóval. Egyediségét fokozza a lenyűgöző panoráma a Balatonra és a kikötő hajóira. Medencével bővül a gyerekek részére megálmodott játszótér is, amit biztonsággal használhatnak a kicsik.

Véglegessé vált a többhektáros kert terve is, csak Leyland ciprusból több mint 800-at ültetnek ki. A korán beköszöntő tavasznak köszönhetően zajlik a tereprendezés, és gőzerővel épülnek a tenisz- és strandröpladapályák, a grillezők, a bográcsozók.

A kikötőnél szinte egyedülálló módon mind a 300 hajóhely bérlőjének kerítésen belüli parkolást biztosít az Ypsilon Yacht Club, amely díjmentesen, a bérleti díj részeként vehető igénybe. A kikötőbe történő behajtást rendszámfelismerő rendszer segíti, az elektromos gépkocsik számára – a környezetkímélő megoldások jegyében – töltőket is biztosítanak.

Az Ypsilon Yacht Clubnak van mire büszkének lennie, hiszen izgalmas és aktív időszak áll mögötte. Jól halad a kikötőhelyek értékesítése, kialakulóban van egy igényes bérlői kör, amelyben az aktívan sportolók és a rekreációs vitorlázók egyaránt megtalálhatók.

Igazi kuriózum, hogy itt választott kikötőhelyet magának a Balaton egyik ikonikus hajója, a Sirocco is, erre különösen büszke a kikötő. A kezdeti időszakban a belső szél- és hullámvédett öböl volt a keresettebb az ügyfelek részéről, ám újabban egyre többen választják a külső öbölrészt is, ahonnan lenyűgöző a panoráma a Balaton minden irányába.

A flotta jó részét a vitorlás hajók jelentik, de – a bőséges kapacitásnak és a gyorstöltőknek köszönhetően – az elektromos hajókat szintén vendégül tudják látni, akár nagyobb számban is. A részükre kialakított közel 65 férőhely a belső, Y formájú öbölben kapott helyet. A közműdíjakat – egyébként minden hajótípus esetén – korszerű, saját applikáción keresztül vezérelhető rendszer segítségével számolják, így egyszerűen és folyamatosan ellenőrizhető a fogyasztás.

A zöldmegoldások a kikötő egész területén komoly hangsúlyt kapnak. A szervizszolgáltatásokat, a hajókkal kapcsolatos munkákat külön helyen, távol a víztől végzik. A műhely mellé telepített speciális ülepítő berendezésnek köszönhetően nem terhelik a Balaton vizét a keletkező szennyvízzel. A szervizhelyszín kijelölésénél fontos szempont volt, hogy az időszakos munkák a pihenni és kikapcsolódni vágyó hajótulajdonosok zavarása nélkül történjenek, távolabb a vízparttól. Szerencsére a több mint 5 hektáros terület ezt lehetővé teszi.

Az Ypsilon Yacht Club áprilisban nyitja meg a kapuit, és nagy izgalommal várja az első szezonját Alsóörsön. Bővebb információért látogasson el a www.yyc.hu oldalra!

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!