A tengeren rekedtek a sétahajók

Négy tengerjáró hajó nem tudott kikötni a texasi Galvestonban a Harvey hurrikán miatt, mintegy 20 ezer utas rekedt a tengeren.

A hajóknak hétvégén kellett volna kikötnie, a várható erős széllökések miatt viszont már péntek délben lezárták a galvestoni kikötőt. A Royal Caribbean társaság Liberty on the Seas nevű hajója pénteken indult el a mexikói partoktól, de biztos távolságban maradt a vihartól.

Liberty of the Seas

Két másik hajó, a Carnival Freedom és Carnival Valor szombaton érkezett volna meg, ezek a tengeren maradtak. A tervek szerint New Orleansban kötnek majd ki pluszüzemanyagért és -ellátmányért az utasok számára. Az utasoknak felajánlják, hogy szálljanak ki a városban, de a hajtótársaság az ítéletidő miatt azt tanácsolta mindenkinek, hogy inkább maradjanak a fedélzeten.

Carnival Freedom

„A hajótársaságokkal és a parti őrséggel együtt most azon dolgozunk, hogy minél hamarabb és minél biztonságosabban megérkezhessenek a hajók” – mondta Peter Simons, a kikötő igazgatója. A Harvey hurrikán péntek éjjel, Rockport városánál érte el a szárazföldet. A hurrikánban a szél ereje azóta csillapodott, viszont a rengeteg lezúduló csapadék miatt életveszélyes áradásokra számítanak – írta az origo.hu.

Carnival Valor

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!