A Team Nika győzött, de a Charisma nyert – RC44

2022. december 12.
Címkék :

A 2022-es 44Cup utolsó versenyének zárónapján – dacolva az elemekkel – három futamot is rendeztek. Az eredmények a szezon végkimenetelét is befolyásolták.

A gyenge szél és a gomolyfelhők együtt komoly különbségeket okoztak a pályán, nagyokat lehetett nyerni vagy veszíteni. Torbjörn Tornqvist Artemis Racingje tökéletesen értelmezte a jeleket az első futamban, és a hét legnagyobb különbségével nyert, Christian Zuerrer Black Star Sailing Teamje pedig második lett, ami számukra a legjobb eredmény volt az eseményen. Ezt a futamot követően még mindig csak két pont választotta el az élen álló triót (Aqua, Nika, Aleph), a Team Nika pedig harmadik helyével ismét az élre állt.

Az első nap, amikor a csapatok közösségi munkával melegítettek be:

YouTube video

Megnyerve a második futamot, megerősítették vezető pozíciójukat, de a világbajnok Nico Poons Charismája második helyen ért célba, őket John Bassadone Peninsula Racingje követte. Ezzel a Team Nika hat pontra növelte előnyét a második helyezett Artemis Racinghez képest, a svédeket pedig öt pont választotta el a Charismától.

A második nap összefoglalója:

YouTube video

A harmadik futamban az Artemis Racing kényelmesen vezetett, ám az utolsó hátszél harmadánál a Charisma jobbra kihalzolt a sorból, és a lokálisan frissülő szélben az élre állva megnyerte a futamot. Ezzel az ötödik helyről a 44Cup Oman dobogójának legalsó fokára állhatott fel Nico Poons legénysége (Hamish Pepper, Chris Hosking, Ross Halcrow, Dimitri Simmons, Ryan Godfrey, Robin Jacobs, Ivan Peute, az amerikai edző Morgan Reeser, a hajó felkészítője Julian Hampe, a parti személyzet Sophie Heritage), de ami a fontosabb, hét pont előnnyel bezsebelték a 2022-es 44Cup bajnoki címet.

A harmadik nap összefoglalója:

YouTube video

A díjátadóra az Al Mouj Marina előtti téren került sor, ománi méltóságok részvételével. Megjelent Sultan Salim Saeed Al Habsi, az Ománi Befektetési Hivatal elnöke és dr. Khamis Al Jabri, az Oman Sail vezérigazgatója. A Team Aqua tulajdonosa és az RC44 osztály elnöke, Chris Bake köszönetet mondott a házigazdáknak és méltatta az Oman Sail saját legénységét, a Team Asyad Shippinget: „Kihívásokkal teli hét volt. Igazi öröm számunkra, hogy az Oman Sail velünk vitorlázik – a programjuk igen ambiciózus, és a csapatuk hihetetlen munkát végzett. Alig várjuk, hogy visszatérjünk Ománba a 2023-as szezon rajtjára.”

A zárás:

YouTube video

(fotók és forrás: rc44cup.org)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!