A Star Wars inspirálta, a neve Darth Vader lett

Szeptember elején, a Yachting Festival de Cannes keretein belül mutatta be legújabb jachtját az olasz Otam cég. A 22,3 méter hosszú motoros tulajdonosa nagy rajongója a Csillagok háborúja sorozatnak.

Az Otam 70 HT dizájnjáért a BG Design Firm felelt, míg a gépészetet Umberto Tagliavini tervezte meg. A beltér színvilága monokróm, rengeteg a márvány, a fényes felület és több, a Star Warshoz kapcsolódó művészeti alkotás díszíti a falakat. Ezenfelül megjelenik a luxusautók formavilága (elég csak a légbeömlőkre gondolni), ami kihangsúlyozza a dinamikus menetteljesítményt.

A BG Design Firm szerint „terveinkre nagy hatással volt a légi közlekedés és a menő sportkocsik világa, miközben tekintettel kellett lennünk az Otam által eddig alkalmazott arányokra és stílusjegyekre”.

Mint korábban mindig, az Otam ezúttal is nagy hangsúlyt fektetett az egyedi igények kielégítésére, az első Otam 70HT tulajdonosa például a szalon bal oldalára kért gigantikus, egyenes kanapét, a tat közelében megbújó garázs fölé és az orrba napozót, plusz háromkabint. Közben már lehet tudni, hogy a kettes számú modell klasszikusabb elrendezést kap.

Függetlenül a beltér kiosztásától, a meghajtás egységes, a két darab, egyenként 2000 lóerős motor akár 50 csomóval is képes repíteni az Otam 70HT-t.

(fotók és forrás: boatinternational.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!