A Raffica Sailing Team nyerte a Helly Hansen kupát

Fantasztikus időt futottak az idén a Pünkösdi Regatta első napján megrendezett Helly Hansen kupán az indulók. A Balatonföldvártól Keszthelyig tartó 50 km-es távot a Raffica Sailing Team mindössze 3 óra 16 perc alatt teljesítette, és elsőként célba az egytestűek között.

A hétvégén 37. alkalommal rendezte meg a Túravitorlás Sportklub a háromnapos Pünkösdi Regattát, a Balaton egyik legnépesebb mezőnyét felvonultató nagyhajós versenyét, amely a hagyományoknak megfelelően ebben az évben is a Helly Hansen Kupával indult. A szombati gyorsasági futamon 216 hajó vett részt.

Az elején nehezen induló, aztán annál sebesebben száguldó mezőny élén az MKB Extreme Sailing végzett, akik 2 óra 43 perces idővel a kupa abszolút győztesei lettek, két órát javítva ezzel a tavalyi Helly Hansen Kupa 4 óra 41 perces idejéhez képest.

Az egytestűek között a leggyorsabban a Raffica Sailing Team szelte át célvonalat, akik szintén fantasztikus, 3 óra 16 perces idővel teljesítették a távot. A yardstick alapján, a mindenkit összehasonlító előnysorszám szerinti befutó szintén a Raffica Sailing Team lett, akiket a Principessa és a Hód csapat követett.


„Nagyon jó időt futottunk ebben az évben, ami nagy örömmel tölti el az egész csapatot. Az elején ugyan nehezen indultunk, aztán egy jó döntés következményében egy takkon, kitartó széllel száguldottunk egészen a keszthelyi kikötőig és elsőként értünk be az egytestűek között” – nyilatkozta Király Zsolt, a Raffica Sailing Team kapitánya.

A Túravitorlás Sportklub által szervezett Pünkösdi Regatta közel 40 éve egyedülálló és népszerű esemény a magyar vitorlázók körében. Egyedülálló olyan szempontból, hogy nincs még egy olyan magyarországi vitorlásverseny, ahol ezernél is több vitorlázó tölt el három napot ugyanabban a kikötőben, valamint a különböző hajóosztályok mellett a leggyorsabb kéttestűek is versenybe szállnak. A versenyző csapatok és az érdeklődők családias hangulatban töltöttek el egy izgalmakban és kihívásokban bővelkedő hosszú hétvégét.

(Fotók: Török Brigi)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!