A pünkösd meghozta az utazási kedvet

Nyolc nap alatt megduplázódott a pünkösdi hosszú hétvégére szóló foglalások száma a Szállás.hu adatai szerint. Siófok, Eger, Balatonfüred, Zalakaros és Gyula a legvonzóbb úti cél.

A korlátozásokat feloldó intézkedések óta, május 11. és 18. között megduplázódott az oldalon leadott foglalások száma, és azóta is exponenciálisan nő. Felhívták a figyelmet arra, hogy mindenki egészségesen induljon útnak, és ügyeljen a másoktól való távolság betartására.

Május 27-ig a szállodák többségében a kihasználtság még alacsony, ugyanakkor az utolsó pillanatban leadott foglalások módosíthatják azt.

A pünkösdi hosszú hétvégére szóló foglalások kétharmada 50 ezer forint alatti kategóriát képvisel, az átlagos foglalási érték 49 ezer forint, ami mintegy 9 százalékos emelkedés a tavalyihoz képest. A legtelítettebb nap május 30-a, szombat lesz. A többség átlagosan két éjszakára utazik. A foglalások mintegy kétharmada ellátás nélküli, 16 százaléka félpanziós és 1 százalék alatti azok aránya, akik teljes ellátást vagy all inclusive szolgáltatást kértek. A szálláshelyek többsége tartotta az átlagos árszintet, nem emeltek árat az ünnepi időszak miatt – írta az MTI.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!