A Nemzetközi Vitorlás Szövetség újabb jelentős lépéseket tesz a fenntarthatóság érdekében

A Nemzetközi Vitorlás Szövetség 2030 -ig ütemezett fenntarthatósági vállalásai újabb fázisba érkeztek. A SailGP Special Events versenysorozat már eddig is példaértékűen élen járt a környezetvédelem terén. Az eldobható műanyag palackokat újratölthetőekre cserélték és hozzájuk töltőállomásokat alakítottak ki. A PR és marketing anyagok már teljesen PVC mentesek és minden lehetséges elemük újrafelhasználható. Az önkéntesek ruhái is 100%-ban természetes pamutból készülnek. A rendezvények élelmiszer ellátása 80% -ban helyi eredetű árukra támaszkodik és több, mint fele növényi alapú. Az ideiglenes áramellátást szolgáló generátorokat használt főzőolaj táplálja, ami így 80%-al csökkenti a szén-dioxid terhelést.

A most következő fázisban a versenyrendezőség motorosait, valamint a versenyzők kísérőhajóit cseréli elektromos és hibrid jármúvekre. Miközben fokozatosan arra törekszik, hogy a versenyhajók komponenseit is újrahasznosított termékekből állítsák elő.

„A SailGP kiemelt figyelmet kap világszerte a vitorlázó társadalomtól és általában a sportszerető emberektől, ezért is nagyon fontos példát mutatni, inspirálni és megosztani tapasztalatainkat a fenntarthatóságért folytatott munkánkban.” – mondta el Sir Russel Coutts a SailGP igazgatója és Dan Reading a Nemzetközi Vitorlás Szövetség fenntarthatóságért felelős vezetője.

Forrás: ISAF

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!