A németek húsvétkor megszállják Mallorcát

Bár a korlátozások értelmében a német turisták belföldön nem utazhatnak, a Spanyolországhoz tartozó Mallorcára minden további nélkül elrepülhetnek.

A húsvéti időszakra közel 40 ezer német turistát várnak a szigetre. Már az előző hétvégén is német nyaralók ezrei repültek Palma de Mallorcára, hogy ott töltsék a húsvéti időszakot. Csak szombaton 60, vasárnap pedig 70 Németországból érkező repülőgép szállt le a szigeten.
Az érvényben lévő korlátozások miatt a belföldi turizmus továbbra sem indult meg Németországban, a német turisták minden további nélkül elrepülhetnek a spanyol szigetre: a német kormány ugyanis két héttel ezelőtt levette Mallorcát a kockázatos úti célok listájáról a fertőzések számának csökkenése miatt.

A német turisták érkezése miatt a múlt héten Mallorca repülőterének tesztközpontja és a foglalási rendszer is összeomlott, miután többszörösére növekedett a tesztelésre váró turisták száma.

A utazásszervezők azzal nyugtatják a helyieket, hogy a német turisták csak negatív PCR-teszttel szállhatnak fel a Mallorcára tartó repülőre, így nem jelentenek rájuk veszélyt. A turisták tömegei azonban nemcsak aggodalmat, de feszültséget is szítottak: a spanyol lakosok ugyanis egyelőre nem utazhatnak az országon belül, így Mallorcára sem érkezhetnek Spanyolország más részeiről látogatók.

Sokan igazságtalannak tartják a német és a spanyol turisták közti megkülönböztetést, a helyiek szerint ugyanazoknak a korlátozásoknak kellene rájuk vonatkozni. A szigorú biztonsági intézkedések ellenére a fertőzések elkezdtek emelkedni a németek kedvenc üdülőszigetén. Az éttermek, bárok és kávézók belső részei ismét bezártak, és szigorúbbá vált az éjszakai kijárási tilalom – írta a turizmus.com.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!