A mezőny negyede új résztvevő lesz a Nemzeti Regattán

2019. május 15.
Címkék :

Magyarország településeinek vitorlásfesztiválján az idén is 50 csapat indul majd, köztük 12 újoncnak számító város és község nevezett a regattára. A mezőnyben szép számmal akadnak visszatérők, és többségbe kerültek a nem balatoni csapatok.


A vitorlásverseny adja az apropóját a fesztiválnak, de a rendezvénynek a parti, közösségépítő eleme is nagyon erős, amikor az ország különböző tájairól érkező települések megmutatják a turisztikai attrakcióikat – mondta az esemény sajtótájékoztatóján Kollár József, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója, aki a Nemzeti Regatta sikerének kulcsát abban látja, hogy egy jó hangulatú rendezvényt sikerült négy éve megálmodni.

A kétnapos program része a Nagyon Balaton rendezvénysorozatnak. Kiss Ádám projektvezető úgy látja, hogy a Nemzeti Regattára már-már egy összmagyar csapatépítőként lehet tekinteni, míg Kollár Lajos, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke szerint a vitorlássport iránti érdeklődést is fokozza a program.

A Siófok katamarán fedélzetén kisorsolták, hogy a résztvevő 50 település a június 1-jei előfutamokon melyik hajóban versenyez és milyen sorrendben vesz részt, valamint a sárkányhajófutamok ellenfeleire is fény derült – írta a sonline.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!