A meg nem épült kilátó

Kilato-epulet-hajotest-Balatonfoldvar-muzeum-kilato-balatontipp-gyorffyaA Balaton környékén számos csodálatos kilátó található. Gondoljunk csak a balatongyöröki, a balatonfüredi vagy a balatonfűzfői kilátóra. Ha van kedvünk és energiánk, csodálatos látképben lehet részünk. Bármelyik kilátót választjuk is, a Balaton fennséges látványa fogad minket. Hasonló lehetett az elképzelés, akkor is, amikor Balatonföldvárra terveztek kilátót…
A balatonföldvári önkormányzat 2013-ban 475 millió forintot nyert egy interaktív hajózástörténeti kiállítás és egy kilátó megvalósítására. A tervek szerint a központnak 2015 tavasza óta működnie kellene, azonban a terület még mindig építés alatt áll.

A napokban készült drónfelvételről is látható, hogy a kilátó már létezik, az építkezés azonban nem fejeződött be.

Balatonfoldvar_kilato

Az ígéretek szerint már most tavasszal birtokba vehetik a látogatók a központot, a valóság azonban egy kicsit kiábrándító. Dátumokat, nyitási időpontot ugyan egyelőre nem tudunk, de a drónfelvételt végignézve kiderül, hogy biztosan nagy élményben lesz részünk, ha a 25 méter magas kilátóból szemlélhetjük a Balatont.

Balatonfoldvar_kilato

 

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!