A legjobb eladósorban lévő szigetek 2.

Ha szuperjachtunk már van, akkor az sem baj, ha meg tudunk vele pihenni valahol távol a világ zajától, egy olyan helyen, ami kizárólag a miénk. Persze az is lehet, hogy éppen egy kis lazulásra vágyunk barátainkkal, akik már nem férnek el a hajón. Mindkettőre tökéletes megoldás egy saját sziget.

Nézzük, mik a legizgalmasabb eladó szigetek a piacon. Íme sorozatunk második öt ajánlata.

Lumber Cay, Exuma

A Bahamákhoz tartozó Lumber Cay közel 10 hektár tiszta fehér homok és buja növényzet. A sziget optimális elhelyezkedése vonzóvá teszi minden szuperjacht-tulajdonos számára. A mély. azúrkék vízzel körülvett sziget védett nyugati öble ideális a horgonyzáshoz. Ha mégis inkább légi úton érkeznének, akkor helikopter vagy repülőgép fogadására is alkalmas.

A birtok mindössze 200 méterre található Staniel Caytől, a régió legnagyobb vitorláskikötőjétől, ahol nem ritkán 65 méteres jachtokat láthatunk, és a bárban napszemüvegek mögé rejtőzött világsztárok ücsörögnek rendszeresen. A Bahamák leghíresebb Instagram-csillagai, a Big Major Cay úszó malacai szintén szomszédok, míg a nyüzsgő főváros, Nassau mindössze 70 tengeri mérföldre található. A leendő tulajdonosnak lehetősége van arra, hogy felépítse itt saját kis paradicsomát festői tájakkal és trópusi éghajlattal. Nem meglepő, hogy Nicolas Cage és Shakira is így tett a közelben. A Lumber Cay most 9,3 millió dollárért megvásárolható.

Kaulbach-sziget, Nova Scotia

A Kanada délkeleti részén fekvő, 23 hektáros, óriási fenyők által körülvett, csodálatos rétekkel borított sziget tökéletesen elő van készítve a szuperjacht-tulajdonosok számára. A Mahone-öböl védett vizei tökéletes horgonyzóhelyet kínálnak, de természetesen saját móló is rendelkezésre áll. A szigethez tartozik, így az árban benne van egy kisebb motoros és egy vitorlás hajó is.

A sziget központja az Osprey Nest ház, 11 hálószobával, kilenc fürdőszobával, hangulatos kandallókkal és csodálatos kilátással az Atlanti-óceánra. Az ápolt pázsit közepén a Nest kőfalai, fehérített fatornácai és rusztikus fenyő belső terei egy klasszikus kanadai otthon hangulatát adják. Környezetbarát víz-hő technológiát használnak az ingatlan fűtésére, így az üzemeltetési költségek barátságosabbak. Ezenkívül egy tengerparti vendégház és egy három hálószobás parasztház várja az új tulajdonos vendégeit.

A sziget 1,6 kilométeres magántengerpartja távolinak tűnhet, de csak egy rövid hajóútra fekszik a híres 18. századi tengerparti falutól Chestertől, ahol egy jachtklub és egy golfpálya is található. A Halifax Stanfield nemzetközi repülőtér csupán 90 perces autóútra van a szárazföldön. A Kaulbach-sziget 5,95 millió dollárba kerül.

Toberua-sziget, Fidzsi-szigetek

A Fidzsi-szigetek fővárosától, Suvatól csak 1 óra autóút (+egy rövid hajóút). Mégis elég távol van ahhoz, hogy exkluzív pihenőhelyet nyújtson. A luxusüdülőhely kialakítása már meg is kezdődött. Tizenhat hagyományos bure (fa- és szalmakunyhó) épült a pálmafák alatt, de még jócskán bővíthető, akár bárokkal és éttermekkel is.

A golfpálya, a wellnessrészleg és a búvárközpont máris üzemkész, a kristálytiszta víz pedig tökéletes terepet nyújt a vízi sportokhoz és a vitorlázáshoz. Négy móló várja a vendégeket, a part menti víz ideális horgonyzóhely a szuperjachtok számára. A sziget teljes infrastruktúráját felújították, így az új tulajdonosnak már csak be kell fejeznie az izgalmas projektet. A Toberua-sziget 4 millió fontért keresi új tulajdonosát.

Lataro-sziget, Vanuatu

A Fidzsi-szigetek közelében, a Csendes-óceánon fekvő Vanuatu északi szigetei között találjuk, Espiritu Santo partjainál. Az érintetlen, 324 hektáros őserdővel borított szigetet 6 kilométernyi korallzátony veszi körül. Lataro 90 százaléka természetvédelmi terület és több veszélyeztetett faj menedékhelye. Kókuszrákok, különleges baglyok, sasok és papagájok lakják a szigetet. A teljes infrastruktúra környezetbarát, kizárólag napelemek szolgáltatják az áramot és esővíz az édesvizet. A négy épületből álló, balinéz stílusú birtokot 3 éve építették, medencével, irodával és lakhellyel a 18 fős személyzetnek.

Kisebb hajókkal közvetlenül megközelíthető a sziget, de a szemben levő Espiritu Santóban szuperjachtkikötő és kisgépes repülőtér is van.
A Lataro-szigetet egy 75 éves bérleti szerződés részeként lehet megszerezni. Az ára 9,995 millió dollár.

Young-sziget, Saint Vincent és a Grenadine-szigetek

A Saint Vincent és a Grenadine-szigetek közvetlen közelében fekvő, 5 hektáros, smaragdzöld őserdő borította sziget 200 éve kapta nevét, amikor Joseph Chatoyer elcserélte egy csődörre Sir William Young brit kormányzóval.

Jóval később a Hilton Group egy impozáns luxusüdülőhelyet alakított itt ki, mielőtt 1980-ban eladta a jelenlegi tulajdonosoknak. A szív alakú kis édenkert hegyoldalában 29 ház található páratlan panorámával az óceánra. A szigetnek saját mólója és saját kompja is van, ami a szárazfölddel köti össze. Egy csendes étterem, úszó bár, koktélbár, wellness- és vitorlásközpont szolgálja még a vendégek kényelmét.

A szigetet jelenleg mintegy 125 ezer dollárért bérlik hetente, de az új tulajdonos dönthet úgy, hogy egyedül szeretné ezentúl élvezni az egészet. A Young-szigetért 27 millió dollárt kérnek.

Juráncsik Norbert

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!