A Lagoon idei újdonsága a Sixty 5

A korábban megjelent 620-as és a Seventy 7-es közé ékelődő modell bár méretében kisebbik testvéréhez van közelebb, elnevezése egyértelműen azt sugallja, hogy inkább a zászlóshajó mellé pozicionálja a francia gyár. Ha pedig közelebbről megnézzük, külső és belső jegyei is egyértelművé teszik ezt.

Ergonómia és kényelem
Karcsú, remekül állja a szelet és a hullámokat. Precíz és könnyed. Akár part menti, akár offshore vitorlázást tervezünk, a Sixty 5-ös felkészülten fogja szolgálni. Vonalaiban felfedezhetjük a hagyományos Lagoon formákat, valamint az újabb és elegánsabb megoldásokat. Külső és belső berendezése is testre szabható. A flybridge három változatban is rendelhető. A kormányállás mögött szabadon hagyott térrel, napozóterasznak vagy második nappalinak is kérhetjük. A bárpult alapfelszereltség, ha nem akarunk óriási üres teret, csak azt kell eldöntenünk, hogy az asztalnak szánunk több helyet vagy az ágyaknak.

Fény és tér
Négy-, öt- vagy hatkabinos változatot választhatunk, a konyha lehet a nappali szintjén vagy a hatodik kabin helyén. A négykabinos változatban lehet klasszikusan nagy méretű tulajdonosi kabin saját bejárattal a hátsó fedélzetről. Az öt- vagy a hatkabinost pedig szintén külön bejáratú legénységi szállással is kérhetjük. A nappali elrendezése azon múlik, hogy a konyhának a kabinok szintjén szorítottunk-e helyet, vagy inkább itt látjuk szívesen.

Ahogyan azt elvárhatjuk egy ekkora katamarántól, a belmagasság tágas térérzetet biztosít. A kabinokat és a nappalit is elárasztja a természetes fény. A nappali 360 fokos körpanorámáját alig töri meg valami.

A felhasznált anyagok és a kivitelezés a prémium kategóriába sorolja a Sixty 5-öst. A trendeknek megfelelően a kezelést igyekeztek a lehető legkomfortosabbra tervezni, így a kormányállásból az összes kötélzet és minden lényeges funkció elérhető. Bár elsősorban tulajdonosi felhasználásra tervezték, egészen biztosan találkozhatunk vele a charterpiacon is.

Hossza: 20,55 m
Szélessége: 10 m
Merülése: 1,55 m
Árbócmagasság: 33,8 m
Vitorlaméret: 268 nm
Motor: 2×150 LE Volvo D3
Üzemanyag-kapacitás: 2×650 l
Víztartály: 2×500 l
Ágyak: 8-16 fő

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!