A Kékszalagra hangolhatnak a vitorlázók

Hétvégén Balatonföldváron rendezi az év egyik legizgalmasabb nagyhajós túraversenyét, az Ezüst szalagot a Spartacus Vitorlás Egylet.

Mivel a verseny nagy része éjszaka zajlik, ezért az Ezüst szalag kiváló edzéslehetőség a Kékszalagra: a Balatonföldvár–Balatongyörök–Balatonföldvár távon gyakorolható az éjszakai hajóvezetés, a navigáció, újratanulhatók a gyakran változó parti fények.

Tizenötödikén, szombaton 15 órától „farewell party” indítja az eseménysort, majd 18 órakor kerül sor a rajtra. 21 óra után kezd csak sötétedni, később a Hold rajzol igazi ezüstszalagot a Balaton vizére. Az abszolút első helyezett nyeri el az Ezüst szalag örökös vándordíját, a többtestű és az egytestű vitorlásokat külön is értékelik és díjazzák. A befutási limitidő vasárnap 14 órakor jár le, ezt követően lesz a díjkiosztó a Spartacus klubban.


A verseny nyomkövetésének technikai partnere a Kwindoo, az applikáció használatáról minden induló részletes eligazítást kap. Az Ezüst szalag hivatalos weboldala megtalálható ide kattintva.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!