A Johan Anker Kupáért küzdenek a dragonosok

Különleges körülmények között kerül sor a Dragon versenyzők második legfontosabb megmérettetésére, a Johan Anker Kupára. Az osztályhoz csatlakozik egy másik „északi” hajó, a Folkboat, valamint a helyszín is különleges: a Fenyves Yacht Club támogatásával a versenyre szeptember 28–30. között Balatonfenyvesen kerül sor.

Tekintettel arra, hogy a hajók nagy része Balatonfüredről és környékéről érkezik, a Johan Anker Kupát kiegészítették egy felvezető regattával: egy olyan túraversennyel, amely Balatonfüredről indul és befutója a balatonfenyvesi kikötő lesz. A Fenyves Kupa második futama pedig a pályaversenyek után, szeptember 30-án Balatonfenyves–Balatonföldvár útvonalon vezeti vissza a hajókat anyakikötőikbe.

A Folkboat osztály számára a Johan Anker Kupa pályafutamai és a Fenyves Kupa első (távolsági) futama az idei országos bajnokság. „A Dragonokkal együtt több mint húsz hajóra számítunk a versenyen, és esténként közös társaság programokkal készülünk, amelyek mindkét osztály vitorlázóinak szólnak” – mondja Náray Vilmos, a Magyar Dragon Szövetség elnöke.


A verseny rendezését az osztályszövetségek a Tramontana Yacht Klub Egyesületre bízták, felelős rendező Farkas Péter lesz. A Fenyves Kupa és a Folkboat-ob első futamának rajtja szeptember 27-én, csütörtökön 9.00 órakor, Balatonfüred előtt lesz. A pályafutamokat péntektől vasárnapig, a Balatonfenyves előtti vizeken tartják.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!