A horvátországi D-Marin 35 ezer eurót adományoz a helyi közösségeknek

Pénzügyi támogatásban részesülnek különböző projektek, a kisebb helyi jótékonysági szervezetektől kezdve a sportcsapatokon át a kulturális csoportokig.

A D-Marin horvátországi Borik, Dalmacija, Mandalina és Tribunj kikötői 27 helyi csoportot választottak ki, amelyek összesen közel 35 ezer euró értékben részesülnek szponzorációban és adományokban. A pénzügyi támogatás különböző projekteket támogat, a kisebb helyi jótékonysági szervezetektől kezdve a sportcsapatokon át a történelmi és kulturális csoportokig Tribunj, Zadar, Split, Vodice, Prvić Šepurine, Šibenik, Kaštela, Primošten, Omiš, Sinj, Vrlika, Hrvace, Općina, Sukošan és Obrovac területén.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy ilyen sok helyi projektet támogathatunk Horvátországban – mondta el Dean Smith, a D-Marin kereskedelmi igazgatója. – Vállalati társadalmi felelősségvállalási politikánk részeként mindig arra törekszünk, hogy támogassuk a helyi közösségek igényeit, tiszteletben tartsuk a helyi kultúrát és hagyományokat, és bekapcsolódjunk a közösség életébe azokban a régiókban, ahol a kikötőink találhatók. A horvátországi marináink által kiválasztott csoportok közül sokan elkötelezettek a helyi történelem, kultúra és hagyományok megőrzése mellett. Több helyi jótékonysági és sportegyesület is részesült adományokban.”

A D-Marin Croatia megalapítása óta olyan programokat, projekteket, tevékenységeket és eseményeket támogat, amelyek társadalmi célokat szolgálnak. Az adományok és a szponzorációk összegét pályázati eljárás útján ítélik oda, elsőbbséget élveznek a jótékonysági, művészeti, oktatási és tudományos, sport-, kulturális, gazdasági, ökológiai és környezetvédelmi projektek.

Az idei kedvezményezettek között vannak evezős-, triatlon-, vitorlás-, labdarúgó-, kosárlabda- és kézilabdaklubok, jótékonysági szervezetek, köztük a helyi SM Társaság, a Fogyatékkal élő gyermekek oktatási központja és a sukošani tűzoltók, valamint kulturális, zenei, irodalmi és történelmi kezdeményezések.

A D-Marin prémiumkategóriás jachtkikötők vezető üzemeltetője, 16 marinával Horvátországban, Görögországban, Olaszországban, Törökországban, Montenegróban és az Egyesült Arab Emírségekben. Horvátországban a D-Marin négy kikötőt üzemeltet az Adriai-tenger partján: Borik és Dalmacija (Zadar), Mandalina (Šibenik), valamint Tribunj.

(forrás: ibinews.com, fotók: d-marin.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!