A hétvégi viharban sok dolguk volt a vízi mentőknek

2018. május 2.
Címkék :

Kedden adta ki a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság, hogy mi minden történt a Balatonon a hétfői viharban, amikor még az I. és II. fokú viharjelzés ellenére is maradtak hajók a tavon.

A siófoki vízi rendőrök április 30-án 17.04-kor észlelték, hogy a parttól mintegy 1000 méterre felborult egy vitorlás és három utasa a vízbe esett. Az egyenruhások azonnal a segítségükre siettek, visszaállították a hajót, majd a bajbajutottakat a szolgálati kisgéphajóba emelték és a járművet a part közelébe vontatták.

A Zánka előtti vízterületről ugyanezen a napon, 17.05-kor a balatonföldvári vízi rendőrök segítettek partot érni annak a háromfős társaságnak, amely katamaránjukkal árbóctörést szenvedett.

A fonyódi vízi rendőrökhöz április 30-án 19 óra körül érkezett bejelentés arról, hogy a Balatonlelle előtti vízterületen, a parttól közel 1000 méterre egy elektromos hajó motorja hibásodott meg, a jármű öt utasa emiatt segítség nélkül képtelen volt partot érni. A rendőrök a helyszínre siettek és a járművet, valamint a rajta tartózkodókat biztonságban a kikötőbe vitték.

A rendőrök felhívják mindenkinek a figyelmét, hogy fontos betartani a viharjelzési szabályokat, figyelni egymásra, hiszen egy veszélyhelyzet nagyon gyorsan kialakulhat – írta az index.hu.

(Képeink illusztrációk.)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!