A héten döntenek a Balatoni Évadnyitóról

2020. április 8.

A héten eldől, hogy mikor lesz a Balatoni Évadnyitó, a Kékszalagról pedig május elején születik döntés.

Mivel egyelőre egyetlen vízi rendezvény sem tartható meg, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöksége úgy döntött, hogy határozatlan időre elhalasztja a 2020. évi versenyszezon kezdetét. Az elnökség felülvizsgálja a versenynaptár összeállításának szabályait és meghatározott feltételek mentén lehetőséget ad egyes versenyek elhalasztására, majd a vészhelyzetet feloldását követően azok megrendezésére.

Az MVSZ felállított egy munkacsoportot, amelynek a feladata az lesz, hogy megvizsgálja, hogyan lehet a versenyrendszert ehhez a helyzethez alakítani. Három fő témakörre osztották a feladatokat: a szezon indulásának elhalasztása miatt szükségessé váló szabálymódosítások, a veszélyhelyzet miatt kialakuló károk enyhítésének lehetőségei, valamint a sportág működésének fenntartását biztosító alternatív megoldások.

Vizsgálják a versenynaptárra és a hatályban lévő szabályokra gyakorolt hatásokat, a szabálymódosítások szükségességét, a sportág és az érintett szervezetek támogatását a veszélyhelyzet alatt, valamint a sportág működésének fenntartását biztosító alternatív megoldásokat.

Ezen a héten döntenek a Balatoni Évadnyitó megrendezéséről. Az 52. Kékszalagról pedig legkésőbb május elején kell határozni, az egyeztetéseket megkezdték a támogatókkal, partnerekkel és Balatonfüred városával „Rengeteg azonban a bizonytalanság, láthatóan a sporttársaink többsége is kivár a hajók vízre rakásával és a klubtagsági díjak befizetésével. Sokan kérdezték tőlünk, hogyan tudnának segíteni a sportágnak. A parton rekedt vitorlázók most azzal tehetik a legtöbbet a vitorlázásért, a klubjukért, hogy lehetőség szerint kiváltják a versenyengedélyt, befizetik az éves klubtagsági és sportszolgáltatási díjakat. Ez a túlélés egyik záloga lehet ebben a rendkívül nehéz helyzetben” – fogalmazott Holczhauser András a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára.

Az olimpiára készülő szerződött élsportolók is bonyolult helyzetbe kerültek a tokiói játékok egy éves halasztásával, mindenkinek felborult a szakmai és pénzügyi terve, a jelenlegi helyzetben egyelőre a programokat újra tervezni sem lehet. Talán a legnehezebb feladatnak a finanszírozás további egyéves megoldása látszik – írta a hunsail.hu.

(képeink illusztrációk)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!