A hely, ahol a kormány fizet a turistáknak

2023. március 6.
Címkék :

Tajvanon a kormány célja, hogy a sziget 2023-ban hatmillió turistát vonzzon, 2024-ben duplaennyit, 2025-ben pedig több mint 10 millió látogatót szeretne vendégül látni.

Ennek érdekében fejenként 165 dollárt, azaz nagyjából 60 ezer forintnyi összeget fizetnek minden turistának, aki hozzájuk érkezik. A kelet-ázsiai sziget az utazásszervező csoportoknak is pénzjutalmat ajánl fel, ha turistákat visznek az országba.

A Tajvani Turisztikai Hivatal statisztikájából kiderült, a sziget 2022-ben alig 900 ezer turista úti célja volt, a legtöbbjük Vietnamból, Indonéziából, Japánból és az Egyesült Államokból érkezett. Ezek a számok töredékei a 2019-es adatoknak, amikor Tajvan rekordszámú, 11,8 millió utazót vonzott, 7 százalékkal többet, mint az előző évben. A sziget csak 2022 októberében oldotta fel a beutazási korlátozásokat, amelyeket a koronavírus-járvány miatt vezetett be.

A kormány egyelőre nem közölte, hogy mikor indul a különleges beutazási program és azt sem, hogy miként lehet pályázni a pénzre – írta az index.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!