A harmadik szezonunk is véget ért

IMG_9150Egy újabb szezon ért véget, a Black Jack fedélzetén már a harmadik. Most, hogy visszagondolok miként vágtunk neki, és hogyan fejeztük be, úgy tűnik, az egyik legmozgalmasabb évadot tudhatjuk magunk mögött.


Korán kezdjük a szezont, a májusi Tolnay Kálmán László-emlékversenyen már ott álltunk a rajtvonalon, ahol sikerült egyből a dobogó csúcsún végezni. Az emlékversenyen győztes csapat: Nagy R. Attila, Pénzes Botond, Litkey Balmaz, Szigeti Maxim, Szigeti Stacey és dr. Kaáli Nagy Géza.

SL_33_szezonzárás
A következő a balatoni évadnyitó, a DO-Q-MENT Green Archive Nagydíj volt, amelyen kalandos körülményekben volt részünk: gyenge és erős szél, pályatévesztés. Az abszolút győztes a Rapidophen Ventilo 28-as lett Váradi Szabó János kormányzásával. Második helyen ért be a Kaiser Kristóf kormányozta Extreme 40-es, ám ők visszaléptek, mert hibáztak a tihanyi pályajelnél. Így a második helyen érvényesen célba futó csapat mi lettünk.

Black_Jack_elpakolás
Mihálkovics Tivadar-emlékversenyen az első nap sokat hibáztunk, nem voltunk ritmusban a fedélzeten, így a futamot megnyerő GC32 után, valamint két negyvenlábas katamaránt követően futottunk csak át a negyedik helyen. Vasárnapra megráztuk magunkat, és második helyen futottunk be. A Fehér Szalag GeneralCom Nagydíj, 19. Izsák Szabolcs-emlékverseny az idén erős szeles körülmények között zajlott, amelyen a negyedik helyen végeztünk.

IMG_9102
A Horváth Boldizsár-emlékverseny a mi versenyünk volt. BYC rendezés, gyenge szél, meleg, úgy tűnt, a formaidőzítés is rendben, a csapat felkészült, a hajó összeállt. A szél sajnos a befutóra teljesen leállt, így már nem nyílt lehetőségünk a code 0 lecserélésére a frissen beszerzett „safram” vitorlára. Sajnos a befutó a tervezettnél izgalmasabbra sikeredett. Lógott annyira a befutó vonal, hogy hiába jött mögöttünk a Kékszalag-rekorder, tömegéből fakadóan sikerült lendülettel feldobnia a piros nóziját, és bizony 3 (!) másodperccel megvert minket.

IMG_9108
A Kékszalagra nagyon készültünk, de ez nem a mi versenyünk volt. A verseny utáni időszak a sebek nyalogatásával, elmélkedéssel és a Katamarán Sulival telt. Persze nem is mi lennénk, ha őszre nem tért volna vissza a lelkesedés. A Szüreti Regatta Black Jack-csapata így állt össze: Belle Örs, Litkey Balmaz, Nagy R. Attila, Scharf Máté, Tisóczki Ferenc, Vadnai Jonatán.

IMG_9411
Még nem tudom, mit hoz a 2017-es évad. Csapat van, lelkesedés van és a Black Jack is velünk. Amennyiben az időjárás is a mi oldalunkra áll, újabb meglepetésekkel is szolgálhatunk.

Rozsda

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!