A GasztroFarsang várja a vitorlázókat

A tavaly debütált GasztroFarsanggal indul a február Balatonlellén, amely a Nagy Balatoni Vitorlás Hét nyitó rendezvénye is lesz. A február 2-i gasztroesemény utáni napon közel húsz hajó indul majd el egy téli vitorlástúrára a Balaton körül.

A túra útvonala: Balatonlelle, Balatonfenyves, Badacsony, Balatonlelle, Balatonkenese, Balatonfüred, Balatonlelle. A túrát szándékosan nyolcas alakban bontották ketté, így az is részt tud venni a fél túrán, aki az egész hétre nem tudna Lellén maradni.

A résztvevők célja, hogy megmutassák, a Balaton télen is számtalan lehetőséget kínál a kikapcsolódásra. Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának vezetője szerint a téli vitorlázás ugyanolyan olyan jó szórakozás, mint a nyári, csak jól fel kell öltözni, és fontos néhány biztonsági óvintézkedést is megtenni, például mindig mentőmellényt kell viselni. A szakember a tervek szerint a túra folyamán vízből mentési gyakorlatot is be fog mutatni. A túrán bárki részt vehet akár saját hajóval, akár bérelttel, a szervezők várják a lelkes és bátor résztvevők jelentkezését. A túra február 9-én a Farsangi Regattával zárul – írta a travelo.hu.

(Képeink illusztrációk – fotó: Balatoni kör, http://szilveszter.blyc.hu/)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!