A fiatalok meghódították a Balatont

Az idén is útjára indult a Junior Balaton Vitorlás Kupa versenysorozat, az első viadalt Balatonmáriafürdőn rendezték. A házigazda, a Balatonmáriafürdői Vízisport Egyesület több újdonsággal is szolgált.

Az O’pen Skiff osztályban bemutatkozott a felfújható kapu, ami alatt csak megdöntve tudtak áthaladni a versenyzők. A verseny Náray Vilmos nemzetközi versenybíró vezetésével a Q függelék szerinti vízi bíráskodás szerint zajlott, ennek előnye, hogy a parton már nincs óvási tárgyalás, hanem amikor az első hajó kiér a vízről, a kész eredmény fogadja őket a hirdetőtáblán.

Szombaton az első futamot még érvényteleníteni kellett a leálló szél miatt, azonban Igali Csilla vezette rendezőcsapat jó döntést hozott, és az északi parton maradó esők árnyékában négy tökéletes futamot tudott rendezni. Az utolsó futamot követően, amint minden hajó a partra ért, felkerült a másodfokú viharjelzés. Szerencsére még egy hajóelpakolás belefért, majd komoly lökésekkel megérkezett az ígért vihar.


Vasárnap szakadó eső fogadta a csapatokat, majd több óra várakozás jött az eredményhirdetés. O’pen Skiff és RS Feva osztályban is BMF VSE-dominancia volt, egyedül a TVI versenyzőjét, P. Szolomayer Balázst engedték egy ezüstéremhez a helyi versenyzők.


Jövőre a tervek szerint már májusban sor kerül az első utánpótlásversenyre Balatonmáriafürdőn, amennyiben az O’pen Skiff hajóosztály Európa-bajnokságának rendezését a BMF VSE nyeri el – írta a hunsail.hu.

(fotó: Balatonmáriafürdői Vízisport Egyesület Facebook-oldala)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!