A Ferretti Csoport kiszáll a tarantói ipari fejlesztési projektből

2024. március 13.
Címkék :

A Ferretti Csoport visszalépett a tarantói kikötőben egy új szuperjachtgyártó létesítmény fejlesztésére kiírt közbeszerzési pályázattól.

Közleményükben a késve megjelent szabályozásokat és az eszkalálódó költségeket jelölték meg a döntést kikényszerítő okokként. A pályázatban a korábbi Belleli hajógyár területének modern ipari komplexummá történő átalakítását tervezték, ahol karbon- és kompozitgyártás, valamint egy fejlett anyagokkal foglalkozó kutatóközpont is helyet kapna. A Ferretti Csoport becslései szerint az üzembe helyezést követően az új komplexum több mint 200 munkahelyet teremtett volna, ami kedvező hatással lenne a helyi ellátási láncra.

De hiába regionális hatóságok támogatása, a nyilatkozat szerint a végleges jóváhagyás megszerzése során tapasztalt sorozatos késedelmek a szükséges beruházási összeg jelentős növekedéséhez vezettek. Ugyanakkor a korábban közölt állami finanszírozási összegeket csökkentették, ami a projekt kimenetelét „túlzottan bizonytalanná” tette.

A hajógyár termelési kapacitásának bővítésére irányuló egyéb erőfeszítések során a Ferretti Csoport tavaly megvásárolt egy 70 ezer négyzetméteres területet Ravennában, amely a Wally Yachts és a Ferretti Yachts Infynito termékcsaládjának új otthona lesz.

(forrás: boatinternational.com, fotók: boatinternational.com, superyacht24.it, formiche.net)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!