A Dometic klímavédelmi céljai 2030-ra

A Dometic célja az energiahatékonyság növelése és a megújuló energiaforrásokra való áttérés a mobil életmód szén-dioxid-kibocsátásának további csökkentése érdekében.

Ez a számok nyelvére lefordítva azt jelenti, hogy 2030-ig 50 százalékkal akarják csökkenteni a tevékenységükből származó szén-dioxid-kibocsátás* mennyiségét. A mobil élet színterének úttörőjeként a Dometic elkötelezett az iparág fenntarthatóságának előmozdítása iránt. A gyártás és a termékhasználati szakasz energiahatékonysága régóta kulcsfontosságú környezetvédelmi célkitűzés, amely hozzájárul a cég működésének és termékeinek éghajlatra gyakorolt hatásainak mérsékléséhez. A Dometic kidolgozott egy éghajlati ütemtervet, amely kibővíti a hatások nyomon követését és meghatározza a kibocsátásmérséklési tevékenységeket. Egyértelmű mérföldköveket és megfelelő csökkentési célokat határoztak meg 2021-re és 2024-re is.

Eva Karlsson, az EVP és a csoport műveleti vezetője mondja: „E célok elérése érdekében a Dometic növelni kívánja a megújuló energiaforrásokból előállított energia részarányát a következő néhány évben. 2021-től kezdődően egész Németországban teljes mértékben megújuló villamos energiát használunk fel a működéshez, ami várhatóan 40 százalékkal csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást az EMEA-térségben.”

Hogy teljesebb képet kapjon a csoport éghajlatra gyakorolt hatásáról, a vállalat az árufuvarozás lábnyomának felmérését kezdeményezte** a korábbi jelentések és monitorozás mellett, amely a műveletek során felhasznált energiára és elektromos áramra irányult. Juan Vargues, a Dometic elnök-vezérigazgatója kifejtette: „Elkötelezettségünk demonstrálása érdekében a 2021. első negyedévi időközi jelentéstől kezdve negyedévente elkezdtük kommunikálni fenntarthatósági céljaink felé tett előrehaladásunkat. Ezenkívül a fenntarthatóságra vonatkozó célkitűzéseket illesztettünk be a menedzsment hosszú távú ösztönző programjába. Céljaink a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére, a sérülések arányára és a női vezetők százalékos arányára nézve vannak meghatározva.”

* Az 1. és a 2. hatókörre a nettó árbevétel vonatkozásában.

** 3. hatókör.

(Fotók és forrás: Dometic Magyarország)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!