A családi szórakoztatás motorja

A Jeanneau-tól már megszokhattuk, hogy nem feltétlenül ragaszkodnak a hagyományos megoldásokhoz, szívesen húznak elő meglepő lapokat egy-egy új termékük fejlesztésénél. A Cap Camarat 6.5 BR lehet, hogy egy új kategóriát teremt, hiszen eddig nem sok „családi powerboatról” hallhattunk.


Hogy mi a különbség egy családi horgászcsónak és egy „erőhajó” között? A nem lényegtelen eltérés a power, vagyis erő kifejezésből adódik: a két kategória leginkább teljesítményben áll messze egymástól. Legalábbis eddig ez volt az általános trend.


Úgy tűnik azonban, hogy a Jeanneau gondolt a vadulásra még nyitott, de már idegkímélő pecázásra vágyó családapákra is. A két új Cap Camarat motoros a BR melléknevet kapta, ami természetesen az erőhajók kedvenc ergonómiájára utal: a bowrider típusú, feszített íjhoz hasonlatos orrkialakítás komoly előnyökkel jár, ha tényleg nagy sebességgel kell stabilan közlekedni a csapódó hullámok hátán.


A két új Jeanneau-kölyök közül a nagyobbik, a 6,5 méteres (ezt nevezhetjük akár átlaghossznak is, a hajó ugyanis „csupaszon” 6,34 méter, hátsó csobbanóplatóval együtt viszont 6,74 méter hosszú, vagyis soha nem 6,5) tényleg csodagyereknek bizonyulhat, ugyanis valóban újfajta átmenetet nyit a kompakt hobbihajók és a komoly élvezetekkel csábító powerboatok között.

Testhosszához és BR-kialakításához mérten 2,48 méter széles, vagyis tágas tereket sikerült benne elérniük a tervezőknek. És nemcsak a kabinok, a fedélzeti kiülők és a közlekedők „nőttek meg”, de maga a kokpit is nagyobb helyet kapott. A CC 6.5 BR-t nem véletlenül ajánlják a horgászás kedvelőinek, hiszen ennek a hajónak a „hídjáról” akár egy pergetőhorgász is bedobálhat, akkora a tér körülötte.

(A hajóbemutató teljes terjedelmében elolvashatja az Aqua Magazin legfrissebb számában.)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!