A cél megtréfálta a kalózokat

2017. június 21.
Címkék :

A hétvégén a Balatonfüred előtti vízterületen zajlott a Kalóz hajóosztály hagyományos ranglistaversenye. A rendezők, az Atomerőmű Sportegyesület, a VISE és a helyszín, a Koloska Marina ismét jó házigazdának és vendéglátónak bizonyult.

Az egész hétvégére jellemző erős, olykor viharos lökésekkel kísért szél a versenyzőket és a technikát egyaránt próbára tette. Szombaton a 14-15 csomós alapszél 20 csomó körüli ráfújásokkal borzolta a tavat, ebben az időben közel 20 egység vállalta a versenyt és állt rajthoz, teljesített három futamot.

Vasárnap a reggeli 20 csomó körüli alapszélben halasztással kezdődött a nap, majd a dél körüli gyengülést kihasználva, vízre szálltak, de a szél új erőre kapott, és a rajt idejére a 21-22 csomós alapot 25-27 csomós ráfújások erősítették. A rendezők ebben az időben úgy döntöttek, felesleges feszegetni a határokat.

A végeredmény a szombati három futam alapján: 1. Varjas Sándor–Kutassy László, BYC, 2. Nyeste Gábor–Berki Győző, ASE, JVSE, 3. Gmeiner István–Kő Tamás, Soproni Építők.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!