A búvárközpontok segítik a fogyatékkal élőket

A Búvároktatók Szakmai Szövetsége által kiadott tanúsítvány megerősíti, hogy a búvárkodási szabályok minden vonatkozása megközelíthető kell legyen a kerekesszékesek számára is.

Szaúd-Arábia luxus vörös-tengeri desztinációjának két búvárközpontja is fogyatékosságbarát minősítést kapott, így ez az első projekt az országban, amelyet ilyenként ismernek el.

A Búvároktatók Szakmai Szövetsége által kiadott tanúsítvány megerősíti, hogy a búvárkodási szabályok minden vonatkozása – beleértve az infrastruktúrát – a logisztika, a kommunikációs módszerek, a képzés és a biztonsági intézkedések úgy lettek kialakítva, hogy minden búvár számára megfelelőek legyenek, és minden terület megközelíthető legyen a kerekesszékesek számára is, beleértve a búvárterületet és a búvárkodáshoz használt hajókat egyaránt.

A European Network for Accessible Tourism becslése szerint a világgazdaság évente 150 milliárd dollárt veszít azáltal, hogy nem gondoskodik a potenciális fogyatékkal élő utazókról. „Minden emberre gondolunk. Nem csak a fogyatékosság szempontjából vizsgáljuk az akadálymentesítést, hanem a többgenerációs utazások szemszögéből is” – mondta a projekt vezetője, Rosanna Chopra.

(turizmusonline.hu)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!