A Bodrogot is megtisztították a hulladéktól

2021. szeptember 18.
Címkék :

A II. Bodrogi PET Kupa során 9 tonna hulladéktól szabadították meg a folyót.

A PET Kupa csapatai Sárospatak és Bodrogkeresztúr között gyűjtötték a hulladékot a Bodrogon, ahol most másodjára rendezték meg a szemétgyűjtést. Egyes ártéri területeket sikerült teljesen megtisztítani. A számítások szerint megdőlt az egy résztvevőre vetített hulladék mennyiségének rekordja.

Az idén hat hajó indult, illetve három kenus különítmény, és a négy nap alatt majdnem 9 tonna, összesen 1256 zsák szemetet gyűjtöttek.

A versenyt nemzetközi előfutam előzte meg, amely a szlovákiai Zemplénből indult. Ők három napig tisztították a folyót, egészen Sárospatakig, innen folytatták a PET kupások az akciót. Az ártéri hulladékot is gyűjtötték Szlovákiában Zemplén és Borsi települések között. Itthon az Alsóberecki közúti hídnál lévő súlyosan szennyezett terület is megtisztult.

A PET Kupát a Siemens Evező-SÖK csapata vehette át, ők 331 zsák hulladékot szedtek össze. A második helyen az Aktív Magyarország petkalózai végeztek 293 összegyűjtött zsákkal. A dobogó harmadik helyét Olaszliszka Önkormányzatának csapata foglalta el 244-gyel.

Az idei három PET Kupán, a Tisza-tavon, a Felső-Tiszán, illetve a Bodrogon összesen 20 tonna hulladékot gyűjtöttek össze a petkalózok, ezek javarészét újrahasznosítják. A kilenc éve rendszeresen megtartott versenyeknek és az év közben szervezett akcióknak köszönhetően mostanra 190 tonna hulladékot gyűjtöttek össze a PET Kupa csapatai – írta a turistamagazin.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!