A Black Jack nyerte a Tolnay Kálmán László Emlékversenyt

Huszonnégy hajó állt rajthoz a hetedik alkalommal megrendezett Tolnay Kálmán László Emlékversenyen, amely a Yarsdtick Trophy sorozat első állomása is volt.

A mezőny 7-8 csomós északkeleti szélben, gyönyörű napsütésben rajtolt délelőtt 10-kor. A versenyzők kellemes szélben, hamar vették a paloznaki bóját. A katamaránok előnye viszont már az első bójánál megmutatkozott, a Black Jack csapata hamar az élre tört.


Abszolút értékelésben az első helyen a Nyílt többtestű Black Jack (BYC) csapata végzett. Nagy R. Attila kormányzásával másfél óra alatt teljesítették a Balatonfüred, Paloznak, Siófok, Balatonfüred, Tihany és végül újra Balatonfüred útvonalat – írta a byc.hu.


A győztes Black Jack: Nagy R. Attila, Litkey Balmaz, Scharf Máté, Jankovics Gábor, Munka Márton. A második helyre a szintén nyílt többtestű Trini Team futott be: Kreskai György, Kreskai György Bence, Kreskai Barnabás, Simonyi Tunyogi Csapó Csaba. A dobogó harmadik fokára pedig a BYC-s Nelson Flottalízing csapata állhatott fel, Varga Lajos kormányzásával. A csapat tagjai: Fazekas Gábor, Gyapjas Balázs, Schömer Ágoston.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!