A bátrak szilveszterkor is hajóra szálltak

Az év utolsó napján rendezték meg Balatonlellén a VI. Szilveszteri Regattát.

A versenysorozat négy megmérettetésből áll, amelynek első állomása a III. Mikulás Regatta volt december elsején. A szilveszteri versenyt még kettő követi, a farsangi illetve a tavaszi regatta. Két kategóriában indulhattak a hajósok, az elsőben, a Onedesignban Elan 31 típusú hajókkal kellett a Balaton vizén versenyezni, míg az Open kategóriában minden induló a saját hajójával versenyezhetett. A vízen kijelölt pályán kétkörös selejtezőket, kisdöntőt, és a nagydöntőt kellett teljesíteniük a hajóknak és minimum ötfős legénységüknek.

Az idei megmérettetésnek 26 hajó vágott neki, és az idei regatta egyik különlegességének tekinthető, hogy egy gyerekekből álló csapat is versenyzett. Természetesen a kormányos felnőtt volt, de a legénységet 8-10 éves gyerekek alkották.

A versenysorozat a Balaton téli programjainak népszerűsítéséért jött létre. Minden téli hónapban útjára indul egy regatta, ahol a legjobbak érmet és kupát kapnak. A négy versenyt összesítve is értékelik tavasszal, az abszolút legjobb a BL YachtClub kézműves trófeáját nyerheti el – írta a sonline.hu.

(Fotó: http://szilveszter.blyc.hu/)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!