A Balaton közepén népszerűsítették a magyar tengert

2019. május 13.
Címkék :

A Balatoni Kör a Szántód és Tihany között cirkáló kompon zárta az egész évben nyitva tartó Balatont hirdető Gasztropiknik sorozatot.


A minőségi szolgáltatást nyújtó vendéglátókból alakult Balatoni Kör, amely a télen-nyáron nyitva tartó Balaton mellett tette le a voksát, 2018 őszén hívta életre az öt állomást bejáró Gasztropiknik rendezvénysorozatot. Az idei program a korábbi helyszínek, Sümeg, Balatonlelle, Badacsony, Csopak és Köveskál után a szántódi révből induló kompon zárult.

A Balatoni Kör tagjai olyan vendéglátók – éttermesek, borászatok, cukrászdák, pálinkafőzők, szállásadók –, akik fontosnak tartják az egész éves nyitva tartást. Ezért a szervezők a Gasztropiknik rendezvénysorozat időpontjait az eddig leginkább fókuszban lévő nyár helyett az őszi-téli napokra időzítik. Az események célja, hogy a közönség megismerje a tagok által kínált ételeket-italokat, szolgáltatásokat, és tudatosuljon bennük, hogy mindez immár egész évben elérhető.


A Balatoni Kör filozófiájának része, hogy helyi alapanyagokkal, helyi szolgáltatásokra alapozva tegyék vonzóvá a régiót. Szellemiségük szerint a tagok egymást is előszeretettel ajánlják mint olyan megbízható, minőségi szolgáltatókat, akiknél a Balaton kínálta élményeket csalódás nélkül élvezhetik a vendégek. A Gasztropiknik sorozat folytatódik, a második évad újabb hat állomása Sümeg (szeptember 28.), Badacsony (november 30.), Balatonlelle (december 7.), Zamárdi (2020. január 25.), Balatonfüred (2020. február 29.) és Köveskál (2020. március 21.) lesz – írta a turizmusonline.hu.

(fotó: Gastro Turismo)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!