A Balaton, ahogy még sosem látta

Ismerd meg Magyarország elbűvölő, eddig rejtve maradt arcait – szól a National Geographic Európa a magasból című sorozatának beharangozója.

A készítők lenyűgöző légi felvételeket ígérnek többek között a Balatonról. A magyarországi rész április 11-én este kilenckor látható a National Geographic csatornán.

Az Európa a magasból kontinensük gyönyörű és sokszínű országait mutatja meg a levegőből. A hatrészes sorozatban Franciaország, Törökország, Finnország, Svédország, Görögország és Magyarország természeti, kulturális és építészeti értékeit csodálhatjuk meg ritka és egyedi szemszögből.

A Magyarországról szóló epizódba a National Geographic nemzetközi csapata olyan épületeket, tájakat választott be, amelyek az ország büszkeségének számítanak, és felülről, a magasból fotózva különösen lenyűgöző látványt nyújtanak.

Bemutatják a Zsolnay építészeti kerámiával fedett hatalmas épületeket: ilyen borítja a Mátyás templom tetejét, a Szilágyi Dezső téri templomot, a Szent László templomot vagy a Magyar Állami Földtani Intézetet.

YouTube video

Szentkirályszabadját, az egykori szovjet laktanyát szintén filmre vette felülről a NatGeo, továbbá megismerhetjük a laktanya történetét is. Az épület 1996 óta üresen áll, és mára teljesen visszahódította a növényzet az egykori panelházakat. Ez az ország „szellemvárosa”.

A National Geographic csapatát lenyűgözte a Hortobágy, a Bokodi-tó és a Balaton, ezért ott is forgattak. Légi felvételeken örökítették meg a hatalmas kiterjedésű hortobágyi pusztát és a szürkemarhacsorda legelészését. Hazánk legszebb helyei közé tartozik a Bokodi-tó, amit lebegő falunak is neveznek.

Mindezeken kívül, gyönyörű képeket láthatunk az ország termálfürdőiről, kastélyairól, a Városligetről és a Soproni tévétoronyról – szól a sorozat beharangozója.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!