A Bahartnál felkészültek a szezonra

A Bahartnál zajlanak a téli karbantartások, a Széchenyi komp új fenéklemezt kap, valamint a hajtóművei is megújulnak. A társaság az elő- és az utószezonban sűrűsíti a járatait, folytatja népszerű hajóprogramjait. Emellett elindul a hajós technikus képzésük, amely az utánpótlást biztosítja.

A karbantartások során a Széchenyi kompon kicserélik a fenéklemezt és a hajóműveket is megjavítják. A Kisfaludy motorja is egy nagyobb javításon esik át, a Fonyódot és a Csobáncot pedig parti szemlére készítik fel. Március közepéig folytatódik a Balatoni Hajózási Zrt. flottájának karbantartása.

A társaság az idén is a kedvelt hajóprogramokkal várja az utazóközönséget, a településeket összekötő menetrendi járatokkal, illetve séta- és programhajókkal. Húsvétkor a Nyuszihajó, nyáron a Tűzijátéknéző hajók, ősszel a Halloween gyerek- és bulihajó, télen a Mikuláshajó mellett az idén sem hiányozhatnak a népszerű kompkoncertek sem. Ezeken kívül az elő- és utószezonban gyakoribb hétvégi járatindulásokkal számolhatnak az utasok, valamint a szezonkezdésre megújul a keszthelyi hajóállomás pénztárépülete.

Tavaly két képzést egy hajóvezetői tanfolyamot, illetve a Siófoki Szakképzési Centrummal egy hajós technikus képzést indítottak, amely februártól folytatódik. Tavalyi 14 diák végezte el sikeresen ezt a képzést, többen közülük a hajózási társaságnál helyezkedtek el – írta a sonline.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!