A Baglietto új hibrid meghajtási rendszert alkalmaz jacthjain

2024. április 5.
Címkék :

A szuperjachtépítő Baglietto bejelentette, hogy a Siemens Energyvel és a CGT-vel együttműködve innovatív hibridmeghajtási rendszert fejleszt ki.

A stratégiai partnerség mérföldkövet jelent a Baglietto zöldebb technológiák felé vezető útján, és jól szemlélteti elkötelezettségét a környezetbarát megoldások irányába. Az új hajtásláncot – a sikeres teszteket követően – 2025-től építik be az olasz hajógyár hibridhajóiba, köztük a T52 és a DOM 133 modellekbe. Ráadásul a rendszert úgy tervezték meg, hogy kompatibilis legyen a BZero hidrogénalapú technológiát használó hajókkal, ami szintén a sokoldalú és fenntartható megoldások iránti elkötelezettséget mutatja.

A rendszer minden alkatrésze a Lloyd’s Register of Shipping által végzett aprólékos vizsgálatokon esett át, megkapta a szükséges tanúsítványokat, ezzel biztosított, hogy megfelelnek a szigorú minőségi és biztonsági előírásoknak: „Az új rendszer hibridpárhuzamos meghajtási architektúra mentén épül fel, maximális rugalmasságot, kompakt telepítési lehetőséget és fedélzeti kényelmet, valamint jobb mechanikai és elektromos hatékonyságot biztosít. Ezzel még egy lépéssel közelebb kerülünk a BZero rendszerrel már kitűzött céljainkhoz, amely nem más, mint a valóban fenntartható hajózás elérése” – mondta Diego Michele Deprati, a Baglietto vezérigazgatója.

(forrás: ibinews.com, fotók: Baglietto)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!