Elindult a Nádas Cup

A pünkösdi hétvégén tíz klubból 62 OP-s és öt kezdő 420-as páros részvételével, hét sikeres futammal bemutatkozott a Nádas Cup-sorozat Csopakon.

A sorozat célja, hogy elősegítse a kezdőbb szinteken is az utánpótláskorú résztvevők bekapcsolódását a vitorlásversenyzésbe, és régiónként szervezett kisversenysorozat(ok) révén hozzájáruljon a hazai klubbázisok széles körű fejlődéséhez, amelyre későbbiekben a zónaválogatottak is épülhetnek.

Első lépésben főként a Balaton keleti medencéjében aktív klubok és edző közreműködésével
június 4–5-én Csopak adott otthont a sorozat első kétnapos regattájának, a Szárcsa Kupának, ahol a résztvevők kétharmada első éves versenyző volt, akik zöld megkülönböztető szalaggal, de összevont mezőnyben indulhattak a fehér szalagos másodéves hazai ranglistaszintű OP-versenyzőkkel és a piros szalagos válogató versenyeken is indult OP-versenyzőkkel.


A versenyen olyan új szereplők is bemutatkoztak, mint a Balatoni YC 1912 (Alsóörs), a Keszthelyi YC, a TVSK Alsóörs, illetve a VVSI. Ezenfelül számos klub vett részt második és harmadik OP-csapatával (BS Fűzfő, BYC, CSVI, Kereked, THE). A 420-as kezdők mezőnyében pedig a BYC és a THE delegált első éves versenyzőket.

 

A versenyek végeredménye:

Piros OP
1. Csőregh András THE
Fehér OP
1. Fehér Boróka BYC 1912, 2. Simonyi Kristóf, MVM, 3. Benkő Nóra, MVM
Zöld OP
1. P. Szolomayer Tamás, VVSI, 2. Csőregh Mihály, THE, 3. Csekovszky Mór, Kereked, 4. Badar Botond, Kereked, 5. Zubor Zalán, BYC, 6. Szabó Miksa, Procelero
Zöld U9 OP
1. Feith Máté, BYC 1912
Zöld U11 OP
1. Csőregh Mihály, THE, 2. Badar Botond, Kereked, 3. Szabó Miksa, Procelero
Zöld U13 OP
1. Zubor Zalán, BYC, 2. Pais Hank Olivér, BYC, 3. Vőneki Laura, BYC
Lány – Fehér OP
1. Fehér Boróka, BYC 1912, 2. Benkő Nóra, MVM, 3. Kiss Viktória, MVM
Lány – Zöld OP
1. Murányi Luca, Procelero, 2. Vőneki Laura, BYC, 3. Török Anita, Proceler
420-as kezdő
1. Bartis Hajnalka, BYC, Kassai Márkó, BYC, 2. Bősze Marcell, THE, Bánszky Koppány THE, 3. Horváth Ákos, THE, Kende Gusztáv, THE

A Nádas Cup-sorozatot a Prize & More (Kutassy Laci), a Lissé Édességgyár (Homola Szabolcs), a Musto, a Rooster, a Vígh Molnár Csárda, Csekovszky Zsuzsa (fánkok), Weöres Szabolcs (Gottifredi Maffioli shottok), valamint a CSVI és Kereked támogatja.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!