Bevezetik a halkövető rendszert?

Az EU új megoldásával visszakövethető, hogy a konzervhalat melyik hajó fogta ki és mikor.

Mielőtt a frissen kifogott hal eljut a konyhára, jó nagy utat kell megtennie, ráadásul egy bonyolult ellátási láncon keresztül.

A spanyolországi Galíciában a helyi partiőrök néha ellenőrzik a halászcsónakokat és a hajónaplóikat. Ez utóbbiba a halászok digitálisan vezetik az információt, amelyek segítenek ellenőrizni, mekkora halászati nyomás nehezedik a kereskedelmi halfajokra.

Az információáramlás folytatódik, ahogyan a halat elkezdik árulni. A vigói kikötőben minden műveletet egy átlátható adatbázisban rögzítenek, amely elérhető a hatóságok számára is. Ez biztosítja, hogy csak a legális fogások kerüljenek piacra – írta a turizmusonline.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!