Ígéretes a hazai vitorlás-utánpótlás

A Kereked Ifjúsági Kupán valamennyi hajóosztályban sok sikerült futamot lebonyolítani. Az optimisteseknek 12-t, a Laser osztályoknak 8-at, a 420-as versenyzőknek 12-t, míg a 29ernek 14-et tartottak.

Az Optimist arany csoportjában magabiztosan diadalmaskodott Héder Benedek Barna. Az SVE versenyzője hét futamot is megnyt. Csapattársa, Borda Levente lett a második és Fehér Boróka (Balatoni YC) végzett a harmadik helyen.

Laser 4.7-ben a BYC versenyzői domináltak. A csak első és második helyen beérkező Sigmond Soma lett az első, Nagy Bendegúz (BYC) és Verebély Mátyás (SVE) előtt. Laser Radialban is a BYC egyik vitorlázója nyakába került az aranyérem. Sellei Bence simán nyerte a versenyt, Majoros Balázsé (THE-YKA) lett az ezüstérem, a dobogó legalsó fokára pedig Baticz Barnabás (SVE) állhatott fel.

A 420-as osztály győztese a Schmidt Johanna, Schranzhofer Hannh kettős lett, megelőzve a Benyó Máté, Horváth Ákos (THE-YKA) párost, míg a bronzérmet a Litkey Janka, Érdi Hanna Noa (THE-YKA) kettős szerezte meg.

A 29er osztály dobogóját kisajátították a házigazdák versenyzői. Csekovszky Mór és Nagy Botond vehette át az aranyérmet, Balázs Zétény és Csák Máté az ezüstöt, Kis-Szölgyémi Luca és Ugron Hanga pedig a bronzérmet – írta a hunsail.hu.

A verseny részletes eredményei megtalálhatók ide kattintva.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!