Megtréfálta az időjárás a versenyzőket

A miami világkupa második napján a magyar érdekeltségű pályákon a gyenge szél miatt az összesen tervezett öt futam helyett mindössze egyre került sor.


A női Laser Radial osztály második futamát valamivel 8 csomó alatti északi szélben teljesítette a mezőny. Érdi Mári a második futamban jelentősen javított, a tegnapi BFD után a 30. helyen ért célba. Az első bójánál még az 50. helyen fordult, majd a következő két szakaszban összesen 20 helyet – 11-et, illetve 9-et – jött előre. A második cirkáló szakaszban még egy ellenfelét megelőzte, és a 29. helyen vitorlázott egészen az utolsó szakaszig, ahol a befutó előtt egy hellyel visszaesett.


„Kint voltunk a vizen 7 órát de csak egy futamot sikerült menni. Nagyon jó rajtom volt a futamban, eljöttem középről, egy perccel a rajt után kifordultam és az egész jobbos csapatot kereszteztem. Sajnos utána középen, ahol én voltam, leállt a szél és mindkét oldal elment. Az első bójánál 4 hajó volt mögöttem. Utána a 30. helyre sikerült felküzdenem magamat, ami nem egy szép eredmény, de annak örülök, ahogy az első bója után vitorláztam” – foglalta össze Érdi Mára a küzdelmes menetet. A futamot a finn Monika Mikkola nyerte a brit Alison Young és a litván Viktorija Andrulyte előtt. Mári összetettben az 51. helyen áll.


A férfi 470-es mezőny később indult vízre, és az egész napot ott töltve érvényes futam nélkül ment a kikötőbe – írta a hunsail.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!