Hajók az ítéletidőben

A karibi-térséget sújtó hurrikánok ellenére a tengerjárók piacán nem számítanak tartós visszaesésre a régióban, hiszen a világ ezen táján épp a turizmus a legnagyobb iparág. A károk mielőbbi elhárítása mindenki közös érdeke.

A Royal Caribbean hajói csak a hurrikán idején törölték útjaikat vagy módosították az útvonalat, ám a kieső, több ezer fő befogadására alkalmas tengerjárók ez idő alatt a lakosok, az ott ragadt turisták vagy a személyzet biztonságos helyre szállításában segítettek.

A szeptember 8-án induló és Kubába tartó Empress of the Seas és a szeptember 8-án kifutó Majesty of the Seas útját törölték, de utóbbi hajó humanitárius tevékenységet végez a katasztrófában érintett területeken – olvasható a turizmus.com oldalon.

Eközben az Enchantment of the Seas közel 1200 kabinjában a floridai partoknál rekedt alkalmazottakat és családjaikat szállította biztonságos helyre. Az Adventure of the Seas pedig vasárnap St Martinra tett kitérőt segélycsomagokkal, visszafelé pedig az ottrekedtek evakuálásában segített. A hajótársaság a törölt utak árát teljes mértékben visszatéríti, mi több, a 30 napon belül újrafoglalóknak 25 százalékos vouchert is ad.

A Costa Cruisesnek jelenleg nincs hajója a térségben, és egyelőre a téli szezonra az értékesítés zavartalanul folytatódik. Az OTP Travel hajós partnerei az időjárási viszonyokat figyelembe véve módosították útvonalaikat. Az irodának jelenleg nincsenek utasai a térségben, a később induló utakkal kapcsolatban pedig még nem érkezett reakció a résztvevőktől – írta a turizmus.com.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!