Hétvégi gasztrotúrák Badacsonyon
Októbertől Gasztrohegy néven indítanak programsorozatot a badacsonyi vendéglátók, amelynek célja, hogy a kiváló borok és programok mellett ínyenc falatokkal is megismertessék a látogatókat.
A kezdeményezéshez csatlakozott a Tilia Borvendéglő, az idén nyártól újranyitott St. Orban Étterem, valamint a rizapusztai Tölgyes Kúria is.
A Gasztrohegy nem csupán egy programsorozat, hanem aktivitásra csábít, tematikát ad, élményt nyújt – borokkal, gasztronómiával, ötletekkel.
Így októbertől áprilisig kilenc vendéglátóhellyel az élen (Tölgyes Kúria, Bonvino Borbár, Borbarátok Vendéglő, Istvándy Borműhely, Tilia Borvendéglő, Pláne Badacsony borterasz, St. Orbán Étterem, Laposa Birtok, Kisfaludy-ház) hét tematikus gasztrohétvégén keresztül mutatják meg Badacsonynak azt az arcát, amit csak ilyenkor, a nyugodtabb évszakokban lehet igazán felfedezni.
A vulkanikus borokhoz helyi alapanyagokkal izgalmas ételeket álmodnak a hegy vendéglátói, és mindenkit arra invitálnak, hogy ismerjék meg fogásról fogásra, lépésről lépésre Badacsonyt.
- ha tetszett, ajánld másoknak is!