Megvan az év balatoni strandétele
Az erős mezőnyben az Év Strandétele díjat a Gofcsi fantázianevű, gofrisütőben kisütött tócsni nyerte. Megálmodója, Szikra Gabi szerint a dödöllére is emlékeztet a tésztaalap, ami az egyik legfontosabb hagyományos zalai-somogyi étel.
A két szelet újfajta krumplis gofrira tejfölhab, szárított paradicsom, ementáli és ráolvadó kecskesajt, pirított vöröshagyma, valamint lilahagyma kerül. Kacsapörcfeltéttel is lehet kérni. A Konyhám tavaly az év felfedezettje díjat hozta el a balatonfenyvesi strandra, Tortizza nevű ételével. Az idén már sokkal több helyi alapanyaggal dolgoznak, és terveik szerint télen Fonyódra költöznének A Téli Konyhám néven, amivel első ízben négy évszakos BeachFood hellyé válhatnak.
Az Év Felfedezettje a zamárdi strandra hawaii idillt varázsoló Tiki Beach Bisztró lett. Velős pirítóssal neveztek, de szuper nyári ételük a görögdinnyés gazpacho – írta az ilovebalaton.hu.
- ha tetszett, ajánld másoknak is!