Ezért is érdemes Horvátországba menni
Három horvátországi étterem is kiérdemelte a Michelin-csillagot a Michelin Guide szerint, amely legújabb, horvátországi kiadványában 62 éttermet értékelt.
A rovinji Monte megőrizte tavaly elnyert minősítését, mellette a sibeniki Pelegrini, valamint a dubrovniki 360° most nyerte el első csillagát.
A sibeniki Pelegriniben Rudolf Stefan séf izgalmas recepteket kreál helyi alapokból, miközben a konyhafőnök személyisége megjelenik minden ételében. A fogások letisztultak, egyszerűek és nagyon tiszta ízűek.
A dubrovniki 360° vendégei nem csupán a kikötőre nyíló csodálatos panorámát élvezhetik, hanem a Marijo Curic séf újító ötletei nyomán készülő mediterrán fogásokat, amelyek a helyi alapanyagokra épülve, kreatív technológiai megoldásokkal születnek meg.
Az első horvátországi csillagot elnyerő rovinji Monte pedig sikerrel megtartotta minősítését. Mellettük a kalauz négy éttermet sorolt a kiváló ár-érték arányt kínáló Bib Gourmand kategóriába: a korculai Konoba Matlt, a spliti Konoba Fetivit, az iloki Dunavot és a krapinai Vuglec Breget – írta a turizmus.com.