Elindult az optimist-vb

2017. július 14.
Címkék :

Rekordlétszámmal, 62 nemzet 281 versenyzőjével megkezdődött a 2017. évi optimist-világbajnokság Pattayán, Thaiföldön. Az első futam után a legjobb magyar Nagy Bendegúz, aki a nyolcadik helyen áll.

Látványos megnyitó keretében minden csapatot a színpadra szólítottak egy üdvözlés és fotó erejéig. Szép beszédet hallgattunk az IODA elnökétől, Peter Barclay-től, valamint üdvözölte a versenyzőket Noppakao Poonpat, Thaiföld 2010-es optimist-világbajnoka.


A magyar színeket két klub öt versenyzője képviseli: Bányai Attila, Borda Levente, Nagy Bendegúz, Szabó Roni Oszkár és Zolnai Sámuel. A válogatott edzője Török Péter, a csapatvezető Szalontai Bence.
A versenyt 3-3 nap alatt rendezik, összes 12 tervezett futammal, amelyből csak egy kiejthető.

Kvalifikációs (legfeljebb 6) és döntő futamok döntik majd el a négy csoportra osztott mezőnyben, hogy ki lesz 2017 világbajnoka. A helyszínre nagy meleg és magas páratartalom, valamint 10 csomó körüli szél jellemző, hatalmas, akár 40 méter/ perces áramlással tarkítva.


Az első futam után Nagy Bendegúz a 8., Borda Levente a 35., Bányai Attila az 57., Szabó Roni Oszkár a 142, míg Zolnai Sámuel a 184. helyen áll.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!