8 népszerű szörfstrand a Kanári-szigeteken

2016. április 18.
Címkék :

surfingfuerteventuraA Kanári-szigetek második legnagyobb tagja, Fuerteventura, Európa egyik legnépszerűbb szörfparadicsoma. A partvonalnak köszönhetően a profik és a kezdők is megtalálják számításaikat. Nézzük meg a legnépszerűbb célpontokat.

A hosszú, ámde igen keskeny sziget 70 km hosszú partját különösen finom homok borítja. Októbertől áprilisig a nagy hullámok időszaka van, ami kimondottan azoknak kedvez, akik jártasak már a sportágban. De még ebben az időszakban is találunk olyan strandokat, ami akár a kezdők számára is élvezetes lehet.

puntaelena
A szél egész évben fúj a sziget teljes partvonalán. A legnyugodtabb hónap a szeptember. A víz átlag hőmérséklete 22-23°C körül alakul, februárban a leghűvösebb, 19°C, míg szeptemberben és októberben a legmagasabb, akár 25°C is lehet.

loslobos

A legnépszerűbb strandok:
El Cotillo:
A sziget északi részén található, nyáron inkább kezdőknek, míg az év többi szakában középhaladóknak, haladóknak javasolt pálya.

Flag Beach
A szörfrajongók Mekkája, akik szélimádók, azoknak márciustól novemberig érdemes ide ellátogatniuk. Kezdő, középhaladó és haladó szörfösök számára egyaránt tuti hely.

El Tubudero
A kezdők és középhaladók számára ajánlott strand, gyönyörű, homokos parttal.

La Caleta
Ősszel és a téli hónapokban is kedvelt célpont, kiváló hely kezdőknek.

Punta Blanca
Inkább tavasszal és ősszel ajánlott helyszín, ez is a kezdőket és a középhaladókat szolgálja ki leginkább.

Punta Elena
Zátonyon megtörő hullámok, több csúcsponttal. Az egyik közülük a Rocky Pont, amely népszerű edzéshelyszín. Jobbról és balról is vannak hullámok, haladók és profik számára élvezetes helyszín.

El Hierro
Fuerteventura leghíresebb pontja. Zátonyokkal szabdalt, középhaladóknak és haladóknak ajánlott pálya. A téli hónapokban érdemes felkeresni.

Bubble
Az egyik legnagyobb korallzátony a szigeten. Gyors jobbos hullámok, ráadásul kimondottan adrenalin-növelő hely, hiszen a tengerparti sziklák és a „pálya” igen közel esnek egymáshoz. Télen javasolt ide ellátogatni, de csak profi szörfösöknek ajánlott hely.

Los Lobos
A Kanári-szigetek leghosszabb, leggyorsabb hullámai. Zseniális kihívás középhaladók és haladók számára. Ősszel és télen a legjobb helyszín.

lagenerosa

Forrás: Surfertoday

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!