Az idén újra lesz Nemzeti Regatta

Beatrix v2 2A Budapest Boat Show szakmai napján Kollár József, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója és dr. Kollár Lajos, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke hivatalosan is bejelentette, hogy a tavaly hagyományteremtő céllal megszervezett eseményt követően az idén is megrendezik a Nemzeti Regattát – Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválját.

Tavaly harminc település mérettetett meg a vitorlásversenyen, míg a Sió-csatornát kieséses futamok keretében sárkányhajók szelték. A tavalyi vitorlásversenyen komoly küzdelemben a házigazda település, Siófok aratott győzelmet, így a Bahart felajánlásából a számos értékes nyeremény mellett arra is jogot szerzett, hogy a társaság 2017. április 14-én forgalomba álló új hajójának a nevét viselje az idei hajózási szezonban. A 180 fős, akadálymentes fedélzettel ellátott új hajó neve ennek megfelelően az idei évben: Nemzeti Regatta – 2016 Siófok.

Nemzeti Regatt_Boat Show_sajtó
A szervezők természetesen ezt a hagyományt is folytatják, így felajánlásuk alapján ez a hajó a Balatonon szolgálatot teljesítve a 2017. évi Nemzeti Regatta nyertes településének nevét viseli jövőre. Az idei kétnapos fesztivál szervezése már hónapokkal ezelőtt elkezdődött. Az első rendezvényhez hasonlóan az idén is számos közéleti szereplőt nyertek meg a főszervezők, akik védnökként álltak a kezdeményezés mögé: Witzmann Mihály országgyűlési képviselő, dr. Lengyel Róbert, Siófok polgármestere, dr. Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója, Szia Károly, Kaposvár polgármestere, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke, Balassa Balázs, a Balatoni Szövetség elnöke, Szigliget polgármestere, Holczhauser András, a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára, Hoffmann Henrik ás a Balatoni Turizmus Szövetség és a Balatoni Hajózási Sport Egyesület elnöke. Az esemény házigazdája az idén is Ördög Nóra és Borbély Ferenc lesz.

Beatrix v2 2
A településmarketing szempontjából is komoly értéket jelentő eseményre február elején küldték ki a meghívókat a szervezők, de a nevezni vágyó települések a www.nemzetiregatta.hu oldalról is letölthetik a nevezési lapot, olvashatják a verseny tudnivalóit, napi aktualitásokat.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!