Ilyen az élet a Kanári-szigeteken

img_0304Dávid és Hajni hat évvel ezelőtt döntött úgy, hogy a Kanári-szigetekre költözik. Azt akkor még ők sem sejtették, hogy eljutnak egészen Nicaraguáig, és hogy egyszer a saját hajójukon fognak lakni.


Ha éve, 2011 februárjában indultak el, Hajni jobbára zenei újságírással foglalkozott és egy biciklikölcsönzőben melózott, míg Dávid szabadúszó képzőművészkedésből, apróbb grafikai és szobrászmegrendelésekből, valamint épületrestaurálásból, filmes háttérszobrászatból és szórakozóhelyek, kocsmák dekorálásából élt.

DCIM100GOPRO

Amikor nekiindultak, semmiféle ajánlat nem volt a tarsolyukban. A Kanári-szigetekre azért esett a választásuk, mert van tenger, nincs hideg és biztonságos az élet. Aztán amikor kezdtek kicsit besokallni, és kellett nekik egy kis környezetváltozás, megcélozták a Karib-térséget. Hajni Saint-Martinra ment melózni, Dávid pedig Mexikóba, aztán Nicaraguában egyesítették az erőinket egy kis szigeten. Itt éltek fél évig, aztán egy másik felet Horvátországban, majd visszatértek a Kanárira.

DCIM100GOPRO

Most egy hajón élnek, amely részben a megélhetésük forrása. Dávid a barátai segítségével felújította az öreg bárkájukat. Kilenc méter hosszú, de mivel katamarán, a szélessége vetekszik egy tizenöt méteres, egytestű vitorlásjachtéval. Ez alkalmassá teszi arra, hogy az otthonuk legyen, valamint arra is, hogy szinte bárhová elhajózhassanak vele.

DCIM100GOPRO

Jelenleg Hajni búvároktatóként tevékenykedik, és Dávid is beszáll a búvárképzésbe, ha ideje engedi. Emellett tetovál, kisebb-nagyobb dekorációs munkákat végez. Kiegészítésként néha kiadják az egyik kabint Airbnb-n, illetve visznek néhány vitorlástúrát.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!