7 tipp, hogy a szörfdeszka épségben érjen célba

2016. április 12.
Címkék :

bags_airportSzörfdeszkát szállítani alig egyszerűbb, mint egy kínai vázát. Egy kis hiba is elegendő ahhoz, hogy kedvenc sporteszközünk sérülést szenvedjen. Van néhány trükk, amelyek segítenek bennünket a biztonságos szállításban.

Már az induláskor izgalmas, hogy vajon milyen lesz az út, az időjárás, a pálya, a hullámok, a szél. Ami legkevésbé hiányzik az egy sérült vagy törött deszka. Sajnos általános tapasztalat, hogy a repülőtársaságoknak nincs igazán jó megoldásuk, így a megfelelő csomagolásról nekünk kell gondoskodni.

surfboardpacking

Néhány tipp, eszköz, ami segíthet abban, hogy a vakáció klasszul kezdődjön:
1. Szerezz be egy nagy teherbírású, jó minőségű, kimondottan szörfdeszkák számára készített táskát! Amennyiben több deszkát is vinni szeretnél, úgy vannak keményborítású, többszintes, kerekes változatok.
2. Mielőtt becsomagolnád, távolíts el minden uszonyt, svertet a törzsről!
3. A széleket és a deszka orrát, farát polyetilén habból készült csíkkal tudod kipárnázni.
4. A deszkát ezután buborékfóliázd be!
5. Ezt követően tedd bele a zsákba/táskába!
6. A réseket törölközővel tudod kitömni, ez is csökkenti a sérülés kockázatát.
7. Ha repülőn utazol, ragassz „Handle With Care,” „Top Load,” „Surfboard Inside” vagy „Fragile” feliratú matricát a csomagra!

Amennyiben több deszkát is szállítasz, úgy pakold őket egymásra, hogy mindig a waxolt felület legyen felül és a deszkák közé is tegyél valamilyen elválasztó anyagot.

Fontos, hogy a csomagolásra, előkészületekre nem szabad sajnálni az időt. Az elővigyázatossággal nem tudjuk 100%-ban megakadályozni a váratlan eseményeket, de legalább csökkenthetjük a kockázatot.

Forrás: Surfertoday

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!